Sa orë në javë shpenzon në zyrë Mark Zuckerberg?!
Mark Zuckerberg, CEO i Meta, është i njohur jo vetëm për aftësitë e tij sipërmarrëse, por edhe për rutinën e tij të strukturuar që e mban atë të fokusuar dhe produktiv.

Pavarësisht mashtrimit me përgjegjësitë e drejtimit të një gjiganti teknologjik, rritjes së një familjeje dhe vazhdimit të hobive të tij si rritja e bagëtive apo përmirësimi i aftësive të tij në jiu-jitsu, miliarderi i teknologjisë i përmbahet një orari të disiplinuar që përfshin të kalojë rreth 60 orë në zyrën e tij dhe strategji për të minimizuar zgjedhjet jo thelbësore për të përmirësuar produktivitetin.

Thuhet se dita e Zuckerberg fillon zakonisht në orën 8 të mëngjesit, ku ai futet menjëherë në sferën dixhitale, duke kontrolluar përditësimet në Facebook, Facebook Messenger dhe WhatsApp edhe përpara se të vendoste kontaktet e tij, siç ndau dikur me Jerry Seinfeld në një pyetje dhe përgjigje në Facebook Live. Ky ritual i shpejtë i mëngjesit, megjithëse i shkurtër, e ndihmon atë të vendosë tonin për ditën e tij, duke i ofruar atij përditësime dhe njohuri thelbësore për ngjarjet aktuale.

Pas këtij angazhimi dixhital, Zuckerberg i jep përparësi aktivitetit fizik, duke besuar se ai është një gur themeli i produktivitetit të tij. “Përpiqem të vrapoj ose të stërvitem; kjo është një mënyrë e mirë për të nisur ditën,” tha ai. Zuckerberg përpiqet të vazhdojë me stërvitjen tre ditë në javë dhe shpesh zgjedh një seancë vrapimi ose stërvitje, të cilat ai e konsideron një mënyrë efektive për të nisur ditën. Ndonjëherë të shoqëruara nga qeni i tij i dashur hungarez, Bisha, këto rutina ushtrimesh jo vetëm që kontribuojnë në mirëqenien e tij fizike, por gjithashtu ofrojnë një fillim freskues të mëngjeseve të tij.

Pasi caktoi ditën e tij, Zuckerberg merr karrigen e tij CEO dhe raportohet se punon me 50-60 orë në javë në Meta, duke demonstruar përkushtimin e tij ndaj misionit të kompanisë për të lidhur botën. Ky përkushtim shtrihet përtej hapësirës fizike të zyrës. "Unë e kaloj shumicën e kohës duke menduar se si ta lidh botën dhe t'i shërbej më mirë komunitetit tonë, por shumë nga ajo kohë nuk është në zyrën tonë, nuk takohem me njerëz ose duke bërë atë që ju do ta quani punë të vërtetë," tha Zuckerberg një herë. CNN.

Është interesante se një gjë që e ndihmon Zuckerberg të planifikojë ditën e tij dhe të kursejë kohë janë strategjitë e tij. Një strategji e tillë është "uniforma e punës" e tij e njohur - një kombinim i thjeshtë xhinse, atlete dhe një bluzë gri. Kjo qasje, siç shpjegoi vetë Zuckerberg në një intervistë të vitit 2014, ka për qëllim të lirojë hapësirën mendore për të marrë vendime të rëndësishme për të ardhmen e Metës, në vend që të humbasë kohë në zgjedhjet e veshjeve të përditshme.

Por, Zuckerberg nuk e bën i vetëm rrugëtimin e tij profesional. Sipas The Verge, ai mbështetet në një ekip prej 12 punonjësish të përkushtuar që e ndihmojnë në menaxhimin e kanaleve të tij të mediave sociale, duke siguruar që ndërveprimet e tij me komunitetin online të mbeten pozitive dhe konstruktive.

Pavarësisht nga një orar kërkues në Meta, Mark Zuckerberg e bën prioritet të kalojë kohë me familjen e tij, të angazhohet në stërvitje dhe të fokusohet në zhvillimin personal. Ai poston shpesh në Instagram, duke ofruar një dritare në jetën e tij që përfshin njohuri nga Meta, aktivitetet familjare, përvojat e udhëtimit, relaksimin në fermën e tij në Havai dhe rritjen e bagëtive. Metoda e Mark Zuckerberg për të balancuar punën dhe jetën sigurisht që paraqet një këndvështrim intrigues për përcaktimin e prioriteteve dhe optimizimin e rutinave të përditshme. Angazhimi i tij ndaj Metës, së bashku me një strategji për të reduktuar vendimmarrjen personale, shfaq një përzierje harmonike të angazhimit dhe efektivitetit.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations