Përdoruesit e iPhone në Google Fi më në fund mund të përdorin 5G
Nëse jeni një nga njerëzit mjaftueshëm të guximshëm për të përdorur Google Fi me një iPhone, përvoja juaj do të përmirësohet shumë, pasi Google njoftoi të mërkurën se më në fund mund të përdorni 5G në vend që të mbeteni të mbërthyer me LTE (nëpërmjet 9to5Google).

Sipas dokumentacionit të Google, përdorimi i 5G me iPhone-in tuaj kërkon iOS 16.4, i cili u lëshua në fillim të kësaj jave. (Megjithëse mbështetja 5G e Fi u vërejt gjatë procesit 16.4 beta.) Ju gjithashtu duhet të keni një iPhone 12 ose më të ri, pasi iPhone-ët e vjetër nuk mbështesin 5G. Aktivizimi i tij pasi të keni përditësuar telefonin tuaj është i thjeshtë, megjithatë: shkoni te Settings > Cellular Data Options > Voice and Data, më pas zgjidhni "5G Auto". Ashtu si kjo, do të keni akses në rrjetin 5G të T-Mobile.

Nuk është domosdoshmërisht për t'u habitur që u desh kaq shumë kohë që 5G e Fi të vinte në iPhone. Ndërsa shërbimi ka qenë i disponueshëm në telefonat e Apple që nga viti 2018, përvoja ka munguar gjithmonë pak në krahasim me përdorimin e operatorit me një pajisje Android. Përdoruesve të iPhone iu desh të prisnin vite për të marrë VPN dhe eSIM të integruar të Fi, dhe ju duhet të vendosni manualisht cilësimet e MMS për të funksionuar siç duhet mesazhet e rregullta. Megjithatë, nëse keni një iPhone dhe jeni të interesuar të përdorni Fi si operatorin tuaj kryesor (ose si një dytësor që e aktivizoni ose çaktivizoni sipas dëshirës), shtimi i 5G mund ta bëjë atë një opsion edhe më të mirë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations