Meta po mbyll tre lojëra Oculus pa dhënë shpjegime
 
TE SUGJEROJME
     
Shpresoj se nuk ju ka pëlqyer të luani Dead and Buried, Dead and Buried II, ose Bogo në kufjet tuaja Rift ose Quest – sepse Meta po i mbyll të gjitha pa asnjë shpjegim, ashtu siç ka bërë tashmë me Echo VR (aka Echo Arena).

"Ne po kërkojmë t'ju bëjmë të ditur se Dead and Buried nuk do të mbështetet më që nga e premtja, 15 mars 2024," shkruhet në një email në kutinë time hyrëse. "Ju mund të vazhdoni të gjuani fantazma dhe krijesa të tjera në Dead and Buried në pajisjet tuaja Rift, Rift S ose Quest (nëpërmjet lidhjes) deri në orën 23:59 PT në atë datë."

UploadVR dhe Road to VR raportojnë se pronarët e vazhdimit të shkëmbimit të zjarrit në Perëndim të egër Dead and Buried II dhe simulatori virtual i kafshëve shtëpiake Bogo po marrin të njëjtat mesazhe mbylljeje për lojërat e tyre, gjithashtu, me të njëjtën datë përfundimi më 15 mars.

Asnjë nga mesazhet nuk përmban ndonjë shpjegim përse. Mendoj se kompania nuk vendosi të ndryshojë strategjinë e saj pas Echo Arena, ku CTO i Meta Andrew Bosworth duhej të bënte shpjegimin e tij pas faktit.

Bogo nuk është as një lojë me shumë lojtarë që kërkon serverë në internet për të funksionuar. Pse t'ua heqësh fare njerëzve, ndonjëherë, kur thjesht mund ta shënojë si të papajtueshëm me kufjet më të reja?

Sa për Dead and Buried II, ishte një lojë prej 20 dollarësh. A do të marrin blerësit ndonjë lloj konsiderate apo rimbursimi? (Origjinali Dead and Buried erdhi falas me shumë kontrollues Oculus Touch dhe disa kufje; Bogo dhe Echo Arena ishin të dyja falas, me sa di unë.)

Meta nuk iu përgjigj menjëherë kësaj pyetjeje apo kërkesave tona të tjera për koment. Tani që katër tituj janë zhdukur në këtë mënyrë - për të mos përmendur Popullsinë: Një, i cili u mbyll për pronarët origjinalë të Quest pavarësisht se ishte një nga titujt më të njohur në platformë - mund të mendoj dy herë herën tjetër që të tundohem të blej një lojë atje.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations