Meta braktis ekipin e “vjetër” të Inteligjencës Artificiale, tashmë punon me një tjetër staf të AI. Pse?
 
TE SUGJEROJME
Një raport i ri thotë se ekipi Përgjegjës i Inteligjencës Artificiale të Metës tani po punon në ekipe të tjera të AI. Meta thuhet se ka shkatërruar ekipin e saj të AI (RAI) përgjegjëse pasi ajo vendos më shumë nga burimet e saj në inteligjencën artificiale gjeneruese.

Sipas raportit shumica e anëtarëve të RAI do të kalojnë në ekipin e produkteve gjeneruese të AI të kompanisë, ndërsa të tjerët do të punojnë në infrastrukturën e AI të Meta. Kompania thotë rregullisht se dëshiron të zhvillojë AI me përgjegjësi dhe madje ka një faqe kushtuar premtimit, ku kompania liston "shtyllat e inteligjencës artificiale të përgjegjshme", duke përfshirë përgjegjshmërinë, transparencën, sigurinë, privatësinë dhe më shumë.

Raporti i Informacionit citon Jon Carvill, i cili përfaqëson Metën, të ketë thënë se kompania "do të vazhdojë të japë përparësi dhe të investojë në zhvillimin e sigurt dhe të përgjegjshëm të AI". Ai shtoi se megjithëse kompania po ndan ekipin, ata anëtarë do të "vazhdojnë të mbështesin përpjekjet përkatëse ndër-Meta për zhvillimin dhe përdorimin e përgjegjshëm të AI".

Meta nuk iu përgjigj kërkesës për koment nga koha e shtypit.

Ekipi tashmë pa një ristrukturim në fillim të këtij viti, për të cilin Business Insider shkroi se përfshinte pushime nga puna që e lanë RAI-n "një guaskë të një ekipi". Ai raport vazhdoi duke thënë se ekipi i RAI, i cili kishte ekzistuar që nga viti 2019, kishte pak autonomi dhe se nismat e tij duhej të kalonin nëpër negociata të gjata me palët e interesuara përpara se të zbatoheshin.

RAI u krijua për të identifikuar problemet me qasjet e tij të trajnimit të AI, duke përfshirë nëse modelet e kompanisë janë të trajnuar me informacione të larmishme adekuate, me synimin drejt parandalimit të gjërave si çështjet e moderimit në platformat e saj. Sistemet e automatizuara në platformat sociale të Meta-s kanë çuar në probleme si një çështje përkthimi në Facebook që shkaktoi një arrestim të rremë, gjenerimi i ngjitësve të WhatsApp AI që rezulton në imazhe të njëanshme kur jepen disa kërkesa, dhe algoritmet e Instagram-it që ndihmojnë njerëzit të gjejnë materiale të abuzimit seksual të fëmijëve.

Lëvizjet si ato të Metës dhe një të ngjashme nga Microsoft në fillim të këtij viti vijnë ndërsa qeveritë botërore garojnë për të krijuar parmakë rregullatorë për zhvillimin e inteligjencës artificiale. Qeveria amerikane hyri në marrëveshje me kompanitë e AI dhe Presidenti Biden më vonë udhëzoi agjencitë qeveritare që të krijonin rregulla të sigurisë së AI. Ndërkohë, Bashkimi Evropian ka publikuar parimet e tij të AI dhe është ende duke luftuar për të miratuar Aktin e tij të AI.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations