Destiny 2 ka një nga gabimet më të këqija në historinë e tij që po shkrin bosët dhe lojtarët PvP
Destiny 2 ka një nga defektet më të këqija - dhe më qesharake - në historinë e tij tani, duke i lejuar lojtarët të krijojnë armë me përfitime që e prishin lojën në aktivitete ose PvP.

Lojtarët mund të vendosin korniza për pushkë automatike, duke rezultuar në një armë që fshin dikë në PvP në milisekonda për shkak të kohës së reduktuar jashtëzakonisht të madhe për të vrarë. Bungie, zhvilluesi i Destiny 2, thotë në një postim në X (ish Twitter) se do të lëshojë rregullimin në dy valë, me të parën që do të vendoset brenda 24 orëve të ardhshme.

Së pari, një ndalesë: Bungie do të çaktivizojë aftësinë për të pajisur armë të krijuara (lojtarët ende mund t'i ndërtojnë armët; ato thjesht nuk mund të përdoren). Zhvilluesi thotë se do të riaktivizojë hartimin "menjëherë më pas" me rregullimin e dytë, i cili do të rivendosë armët e bëra me komponentë "të paligjshëm" në gjendjen e tyre të paracaktuar.

Lojtarët e Destiny 2 gjithashtu kanë krijuar granatahedhës me korniza nga armë të tjera, duke dërguar predha jashtëzakonisht shpërthyese drejt armiqve dhe lojtarëve PvP. Bungie aktualisht ka shpërblime shtesë për aktivitetin e saj Grandmaster Nightfall, një nga anët më sfiduese të mjedisit PvE. Kjo defekt e bën përmbajtjen e Grandmaster të funksionojë lehtë, pasi njerëzit shpërthejnë me lehtësi mes armiqve dhe shefave.

Trials of Osiris, modaliteti konkurrues PvP i Destiny 2, po funksionon gjithashtu këtë fundjavë me një armë të kërkuar Igneous Hammer si shpërblim për të ecur pa të meta (fituar shtatë ndeshje pa humbje). Ky defekt në krijimin e armëve do të thotë se ka qindra lojtarë që vrapojnë me armë që shkrijnë lojtarët dhe e bëjnë Trials of Osiris shumë të lehtë kur supozohet të jetë një mjedis PvP më sfidues.

Ky shfrytëzim mund të përdoret gjithashtu për të vendosur përfitime ekzotike të armëve në armët e zakonshme legjendare, duke ndryshuar plotësisht mënyrën se si funksionon një armë në Destiny 2. Fjalë për fjalë ndihet sikur po mashtron kur gjuan një nga këto armë.

Nuk ishte e qartë nëse Bungie do të duhej të kthente serverët e saj për të rregulluar defektin, por zhvilluesit tani thonë se "nuk ka plane për një rikthim".

Gjithashtu nuk duket sikur Bungie do ta marrë Destiny 2 jashtë linje për mirëmbajtje emergjente. "Ne jemi të vetëdijshëm për një problem që lejon që përfitimet specifike të armëve të krijohen në armë të tjera legjendare dhe po hetojmë një rregullim, i cili do të rezultojë në rivendosjen e këtyre armëve në të ardhmen," tha Bungie në postimin e saj origjinal në X, duke pranuar se çështje. "Ne aktualisht nuk kemi ndonjë plan për të çaktivizuar Trials of Osiris për shkak të këtij problemi."

Çdo lojtar që përdor shfrytëzimin nuk do të ndalohet gjithashtu. "Sipas politikës sonë të ndalimit, lojtarët që zbulojnë një shfrytëzim nuk do të marrin asnjë kufizim ose ndalim në lojë," thotë Bungie. “Megjithatë, përdorimi i mjeteve të skriptimit të jashtëm dhe manipulimit të rrjetit janë ende shkelje të ndaluara dhe i nënshtrohen rishikimit të sigurisë.”

Pra, është në thelb etiketa lazer 2.0. Kënaquni!

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations