ChatGPT po teston një version me pagesë
Ndërsa OpenAI lëviz drejt tarifimit për versionet më të sofistikuara – të njohur si ChatGPT – përdoruesit mund të pyesin se sa gjatë mund të llogarisin që ai të jetë falas.

Kompania, e cila kohët e fundit zbuloi investimin shumë miliardë dollarësh të Microsoft në teknologjinë e saj, ka paraqitur planet për një opsion abonimi të quajtur “ChatGPT Professional”, i cili do të ofronte qasje më të mirë – por me një kosto, shkruajnë mediat e huaja.

Ndërsa OpenAI po merr reagime nga klientët e mundshëm për atë që ata mendojnë se ofertat e robotit të AI janë me vlerë për ta, disa përdorues po shohin një opsion prej 42 dollarësh në muaj, raportoi The Verge këtë muaj.

Shefi ekzekutiv i OpenAI, Sam Altman, kishte treguar se një opsion i tillë mund të ishte në funksion kur ai postoi në Twitter në dhjetor duke thënë se “ne do të duhet të fitojmë para në një farë mënyre”.

Dhe siç vlerësojnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, evolucioni drejt versioneve me pagesë është një mënyrë e zakonshme për teknologjitë më të reja, ku kompanitë mund të lëshojnë versione falas ose me kosto të ulët për të joshur përdoruesit dhe për të vlerësuar adoptimin.

Për shembull, modeli i shërbimit të ruajtjes në internet Dropbox, i cili ofron plane me pagesë dhe një version falas, mund të ofrojë një ndjenjë sesi kompanitë si OpenAI mund të mendojnë për produktet e tyre, thanë ekspertët e marketingut.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations