WhatsApp sjell 5 ndryshime të mëdha në aplikacion
Disa zhvillime të mëdha në WhatsApp po vijnë për përdoruesit e iOS dhe Android. Disa ndryshime do të shpërndahen dhe do të testohen fillimisht në aplikacionin beta, përpara se të bëhen pjesë e aplikacionit kryesor.

Ndryshime të mëdha po vijnë në WhatsApp, kanë njoftuar zhvilluesit e tij. Detajet janë shfaqur në internet dhe ka një sërë ndryshimesh kryesore. Në pronësi të Meta, aplikacioni popullor i mesazheve ka 2 miliardë përdorues në mbarë botën.

Ndryshimet zakonisht shikohen paraprakisht në versionin beta të aplikacionit përpara se të përdoren gjerësisht.

Nuk është e qartë se kur do të jenë të disponueshme ndryshimet pasi mund të duhen muaj të WhatsApp për t'i nxjerrë ato, por ato mund të përfshijnë shtesa të reja emocionuese si një veçori e kamerës që lejon përdoruesit të kalojnë më lehtë midis modaliteteve të videos dhe kamerës.

Ekspertët në WABetaInfo kanë shqyrtuar ndryshimet e ardhshme.

Por, cilat janë ndryshimet dhe si do të ndikojnë në përdoruesit e WhatsApp?

Bllokimi i kontakteve të padëshiruara 

Bllokimi i kontakteve të padëshiruara do të jetë më i shpejtë dhe më i lehtë se më parë me një opsion që do të renditet në opsionin e bisedës, në listën e bisedave të një përdoruesi. Bllokimi i shumë përdoruesve në të njëjtën kohë nuk do të jetë ende një opsion, por funksioni i ri mund të pritet në një përditësim të ardhshëm të aplikacionit.

WABetaInfo tha: "Ne mendojmë se kjo veçori do të jetë shumë e dobishme veçanërisht nëse merrni shumë mesazhe nga njerëz me të cilët nuk i njihni ose nuk dëshironi të flisni, kështu që mund t'i bllokoni shpejt duke hapur opsionet e bisedës."

Zbulimi i imazheve në mesazhe

Zbulimi i imazheve të mesazheve do të jetë një veçori e dobishme për përdoruesit e Whatsapp në të ardhmen dhe është tashmë i disponueshëm në versionin beta të aplikacionit.

WABetaInfo tha: "Është e lehtë të zbulohet nëse funksioni është tashmë i disponueshëm në versionin tuaj beta: Thjesht hapni një imazh që përmban tekst dhe verifikoni praninë e butonit të zbulimit të tekstit.

"Nëse butoni është i dukshëm, mund të filloni nxjerrjen e tekstit nga imazhet brenda bisedave tuaja." Softueri nuk është i disponueshëm për përdoruesit e iOS në asgjë më herët se iOS 16.

Transferimi i bisedave Android

WhatsApp po e bën më të lehtë për përdoruesit e Android që të lëvizin historinë e tyre të bisedave nga një pajisje në tjetrën. Kjo do të thotë se përdoruesit nuk duhet të përdorin Google Drive për të rikthyer të dhënat e tyre të bisedës kur kalojnë në një pajisje të re.Funksioni është ende në zhvillim dhe nuk është e qartë se kur do të shpërndahet për përdoruesit e Android, por mund të jetë në një version beta të aplikacionit në të ardhmen e afërt.

Dërgimi i fotove apo videove do shoqërohet me teks, titull

Aktualisht kur përdoruesit përcjellin një imazh ose video të WhatsApp te familja ose miqtë e tyre, kjo bëhet pa titull. Një mesazh shtesë i ngathët gjithashtu duhet të dërgohet nëse një përdorues dëshiron të shpjegojë pse mesazhi është përcjellë. Në një veçori të re, përdoruesit mund të jenë në gjendje të mbajnë titullin origjinal të çdo mesazhi që përcjellin, ose të kenë mundësinë ta heqin atë. WABetaInfo tha: "WhatsApp po prezanton një alarm që informon përdoruesit për aftësinë për të përcjellë imazhe, video, GIF dhe dokumente, me titra ose tituj. Opsioni do të jetë i disponueshëm për të gjithë testuesit beta dhe aplikacioni po prezanton gjithashtu një alarm për t'u treguar përdoruesve për funksionin.

Modaliteti i kamerës WhatsApp

WhatsApp është duke punuar në një modalitet të kamerës që do t'i lejojë përdoruesit të kalojnë më lehtë midis modalitetit të kamerës dhe modalitetit të videos.

Aktualisht përdoruesit duhet të mbajnë të shtypur butonin e kamerës për të regjistruar video, por kjo veçori e re do ta bëjë funksionin e kamerës më të ngjashme me atë kryesore të përdorur në pajisjet iOS. Nuk është ende i disponueshëm në versionet beta të aplikacionit pasi është ende në zhvillim e sipër.

WABetaInfo shtoi: "Ky është një lajm i mirë për të gjithë përdoruesit e WhatsApp pasi kjo veçori do t'i ndihmojë ata të regjistrojnë video në një mënyrë të thjeshtë dhe më të lehtë."

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations