Plani i chatbot-it me AI të Meta përfshin një 'robot të guximshëm' për përdoruesit më të rinj
Sipas The Wall Street Journal, Meta po përgatitet të prezantojë një chatbot gjenerues të AI, të quajtur "Gen AI Personas" brenda vendit, që synon përdoruesit më të rinj.

Thuhet se do të lançohen gjatë ngjarjes Meta Connect të kompanisë që fillon të mërkurën, ata do të vijnë në "persona" të shumtë të orientuar drejt angazhimit të përdoruesve të rinj me sjellje më të gjallë, pas rritjes së ChatGPT gjatë vitit të kaluar si një nga aplikacionet me rritjen më të shpejtë ndonjëherë. Persona të ngjashëm, por në përgjithësi të synuar, personat e chatbot-it të Meta janë testuar tashmë në Instagram.

Sipas bisedave të brendshme që ka parë Journal, kompania ka testuar një person "robot të guximshëm" të frymëzuar nga Bender nga Futurama dhe një "Alvin the Alien" tepër kurioz që një punonjës i shqetësuar mund të nënkuptojë se roboti ishte krijuar për të mbledhur informacione personale. Një chatbot veçanërisht problematik thuhet se i tha një punonjësi të Meta: “Kur je me një vajzë, gjithçka ka të bëjë me përvojën. Dhe nëse ajo është duke ju përfolur, kjo është padyshim një përvojë.”

Meta do të thotë të krijosh "dhjetëra" nga këto robotë, shkruan Journal, dhe madje ka bërë disa punë në një mjet për krijimin e chatbot-it për t'u mundësuar të famshëmve të bëjnë chatbot-et e tyre për fansat e tyre. Mund të ketë gjithashtu disa më të orientuara drejt produktivitetit, në gjendje të ndihmojnë me "kodimin dhe detyrat e tjera", sipas artikullit.

Puna tjetër e Meta-s së fundmi përfshin zhvillimin e një modeli më të fuqishëm të gjuhës së madhe për të rivalizuar punën më të fundit të OpenAI me GPT-4, modeli që mbështet ChatGPT dhe Bing, si dhe një model AI të ndërtuar vetëm për t'i ndihmuar avatarët e saj Horizon Worlds. Gjatë Meta Connect, kompania gjithashtu do të tregojë më shumë rreth projektit të saj metaverse dhe kufjeve të reja Quest 3.

Gazeta citon ish-ekzekutivin e Snap dhe Instagram, Meghana Dhar, të ketë thënë se chatbots nuk “më bërtasin Gen Z, por definitivisht Gen Z është shumë më komod” me teknologjinë më të re. Ajo shtoi se qëllimi i Metës me chatbot-et, si gjithmonë me produktet e reja, është t'i mbajë ata të angazhuar për më gjatë, kështu që "ka rritur mundësinë për t'u shërbyer atyre reklama".

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations