Bisedat në WhatsApp janë bërë të gjelbra dhe askush nuk e di pse…
Përdoruesit e WhatsApp po marrin një përditësim të ri i cili e ka kthyer ndërfaqen e bisedës në të gjelbër dhe njerëzit nuk janë të sigurt nëse e pëlqejnë apo e urrejnë atë.

WhatsApp është një nga aplikacionet më të përdorura në botë, kështu që çdo ndryshim në të, sado i vogël qoftë, shqyrtohet nga përdoruesit. Kompania e mesazheve të çastit në pronësi të Meta besohet se po prezanton një ndërfaqe të re të përdoruesit (UI) në të cilën gjithçka është e lyer me ngjyrë jeshile për t'u përshtatur me ngjyrën e saj.

Sipas raporteve, përditësimi po shpërndahet si në iPhone ashtu edhe në telefonat inteligjentë Android. Raportet fillestare në lidhje me ndryshimin erdhën në fillim të këtij muaji, por duket se përmirësimi po vjen për përdoruesit në Indi.

Përditësimi nuk duket se po arrin të gjithë përdoruesit në këtë moment. “Ne kemi bërë disa ndryshime në pamjen dhe ndjesinë e WhatsApp, duke përfshirë hapësirën, ngjyrat, ikonat dhe më shumë. Këto ndryshime sjellin një përvojë moderne, të re në WhatsApp dhe e bëjnë atë më të aksesueshëm dhe më të lehtë për t'u përdorur”, konfirmoi WhatsApp në një postim në blog. Sipas kompanisë, ky përditësim do t'u dërgohet të gjithë përdoruesve të aplikacionit, megjithëse mund të duhen disa ditë që ata të arrijnë te të gjithë.

WHATSAPP PËR ANDROID: ÇFARË KA NDRYSHUAR

Modaliteti i errët është shumë më i errët dhe ata që përdorin modalitetin e dritës do të vërejnë më shumë hapësirë të bardhë në ndërfaqen e përdoruesit. Skema e ngjyrave është ndryshuar në të gjithë WhatsApp. Ka një nuancë jeshile që përputhet me ngjyrën e markës. “Disa nga ikonat dhe butonat duken ndryshe, duke përfshirë formën dhe ngjyrën. Disa pjesë të WhatsApp janë më të ndara se më parë,” tha aplikacioni i mesazheve të çastit.

Logoja e WhatsApp do të jetë në skedën Chats dhe skedat e navigimit që ndodheshin më parë në krye të ekranit tani do të jenë në fund.

Disa përdorues të iPhone në Indi po raportojnë ndryshime të ngjashme, me ekranet e tyre tani me një nuancë të gjelbër që përputhet me ngjyrën e markës. Nga ana tjetër, modaliteti i errët dhe modaliteti i dritës mbeten të pandryshuara. Për më tepër, nuk ka asnjë ndryshim në pjesën e përparme të kontrolleve të navigimit, pasi WhatsApp në iPhone më parë i kishte ato në fund.

Pavarësisht nëse u pëlqen apo jo, të gjithë përdoruesit përfundimisht do të kalojnë në ndërfaqen më të gjelbër si rezultat i përditësimit të detyrueshëm. Është raportuar se disa përdorues tashmë kanë filluar të kritikojnë përmirësimin e gjelbër në mediat sociale.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations