Zyrtare/ Drejtorët e rinj të Netflix konfirmojnë fundin e ndarjes së fjalëkalimeve
Ish-CEO i Netflix Reed Hastings zbuloi vitin e kaluar se opsioni i ndarjes së fjalëkalimit do të përfundonte për të gjithë në mënyrë të ngadaltë duke iu lënë kohë në dispozicon përdoruesve. Tashmë bashkë-drejtuesit e rinj ekzekutivë (CEO) Greg Peters dhe Ted Sarandos kanë zbuluar më shumë detaje lidhur më fundin e ndarjes së fjalëkalimeve.

Për të rritur të ardhurat dhe për të fituar abonentë, Netflix së fundmi prezantoi një plan abonimi të mbështetur nga reklamat në tregje të zgjedhura. Përveç kësaj, platforma e transmetimit i ka dhënë fund edhe biznesit të ndarjes së fjalëkalimeve në disa tregje. Ish-CEO i Netflix Reed Hastings zbuloi vitin e kaluar se opsioni i ndarjes së fjalëkalimit do të përfundonte për të gjithë. Bashkë-drejtuesit e rinj ekzekutivë (CEO) Greg Peters dhe Ted Sarandos i kanë thënë Bloomberg në një intervistë se ndarja e fjalëkalimit të Netflix do të përfundojë së shpejti për të gjithë përdoruesit. Të gjithë ata që ndajnë paswordin me miqtë për të përdorur Netflix, së shpejti do të duhet të paguajnë për të përdorur platformën.

Sipas raportit, Peters tha se shumica e përdoruesve që nuk paguajnë për Netflix por përdorin platformën së shpejti do të duhet të fillojnë të paguajnë për shikimin e përmbajtjes. Megjithatë, Peters zbuloi se platforma e transmetimit nuk do të sakrifikojë përvojën e konsumatorit edhe pas nxjerrjes së shkëmbimit të kontrolluar të fjalëkalimit. Ai gjithashtu pranoi se pasi ndarja e fjalëkalimit të kufizohet globalisht, do të ketë shumë klientë të pakënaqur. Peters shtoi se ai do të dëshironte që të gjithë përdoruesit që aktualisht nuk paguajnë për të përdorur Netflix, të paguajnë përfundimisht për përmbajtjen që shikojnë.

Për ata që nuk janë në dijeni, Netflix ka testuar fundin e ndarjes së fjalëkalimeve në disa vende të Amerikës Latine, duke përfshirë Kosta Rikën, Kilin, Perunë dhe disa të tjera. Në këto vende, Netflix po tarifon 3 dollarë për njerëzit që dëshirojnë të përdorin llogarinë Netflix të mikut të tyre. Sipas raporteve të fundit, Netflix do të nxjerrë fundin e ndarjes së fjalëkalimeve në tregje të tjera, përfshirë Indinë, duke filluar nga marsi 2023.

Lind pyetja…Si do t'i identifikojë Netflix ata që përfitojnë falas?

Platforma e transmetimit shpjegoi më parë se Netflix do të zbatojë rregullin e ri të ndarjes së fjalëkalimit përmes adresave IP, ID-ve të pajisjes dhe aktivitetit të llogarisë. Në këtë mënyrë, platforma e transmetimit do të identifikojë përdoruesit që janë jashtë një familjeje të caktuar dhe dëshirojnë të shikojnë përmbajtjen e Netflix pa kosto.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations