Ekspertët e sigurisë bëjnë thirrje që përdoruesit e Samsung Galaxy të kontrollojnë urgjent telefonin
Miliona përdoruesve të Samsung Galaxy u është kërkuar të sigurohen që të kenë të instaluar versionin më të fundit të Galaxy App Store, pasi mospasja e tij mund t'i bëjë ata të prekshëm ndaj hakerëve.

Një paralajmërim është bërë me dije për përdoruesit e Samsung Galaxy, duke i nxitur ata të kontrollojnë telefonat e tyre Android. Miliona përdoruesve të pajisjes popullore janë nxitur të sigurohen që të kenë të instaluar në telefonat e tyre versionin më të fundit të Galaxy App Store.

Ekspertët kanë zbuluar një dobësi brenda këtij aplikacioni që mund të shohë hakerët të instalojnë softuer në telefonat inteligjentë të Samsung pa lejen e përdoruesve.

Ky vjen si paralajmërimi i fundit nga ekspertët e sigurisë, pasi ata thonë se hajdutët kibernetikë që instalojnë këtë softuer në pajisje mund të vjedhin të dhëna personale, si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet.

Kërcënimi u zbulua nga ekipi i NÇ Group, i cili njoftoi Samsung për dobësinë në fund të vitit të kaluar.

Ekspertët thonë që është jetike që në këto momente përdoruesit të kontrollojnë telefonat e tyre dhe të sigurohen që gjithçka është e përditësuar pasi përditësimi i pajisjes do të rregullojë defektin, sipas gjigantit të teknologjisë koreano-jugore.

NÇ Group shpjegon: "Galaxy App Store është një dyqan alternativ aplikacionesh që vjen i para-instaluar në pajisjet Samsung Android.

"U zbulua se Galaxy App Store ka një aktivitet të eksportuar i cili nuk i trajton qëllimet hyrëse në mënyrë të sigurt. Kjo lejon që aplikacionet e tjera të instaluara në të njëjtën pajisje Samsung të instalojnë automatikisht çdo aplikacion të disponueshëm në Galaxy App Store pa dijeninë e përdoruesit. "

Problemi prek të gjithë telefonat me Android 12 dhe më të vjetër.

Ato që përdorin pajisje të pajisura me Android 13 duken të paprekura, por ata janë këshilluar të kontrollojnë për çdo përditësim sigurie.

Për këshillimin e përdoruesve për nevojën për të përditësuar telefonat e tyre, NÇ Group shtoi: "Për pajisjet Samsung me Android 12 ose më të ulët, Samsung ka lëshuar një version të përditësuar të Galaxy App Store (versioni 4.5.49.8). Përdoruesit duhet të hapin aplikacionin Galaxy Ruani në telefonin e tyre dhe nëse ju kërkohet, shkarkoni dhe instaloni versionin më të fundit.

"Ky problem nuk prek pajisjet që përdorin Android 13. Përdoruesit duhet të përditësojnë gjithsesi Galaxy App Store në versionin më të fundit për të adresuar probleme të tjera të mundshme."

Përveç rregullimit të këtij problemi të aplikacionit, përditësimi i Galaxy App Store gjithashtu zhduk një problem tjetër që lejoi hakerët të shtonin hiperlidhje me qëllim të keq.

Kjo mund t'i lërë përdoruesit e Galaxy që klikuan mbi to të hapur për t’u sulmuar.

Por ky rrezik sigurie gjithashtu tani është rregulluar, por vetëm pasi të shkarkohet versioni më i fundit i Galaxy App Store.

Si të përditësoni softuerin në telefonin Samsung?

Samsung lëshon periodikisht përditësime të softuerit. Është e rëndësishme të përditësoni rregullisht telefonin tuaj pasi përditësimet sjellin veçori të reja dhe më shumë siguri në pajisjen tuaj.

Shkoni te Cilësimet

Klikoni lehtë mbi përditësimi i softuerit

Pastaj klikoni mbi Shkarko dhe instaloni

Nëse disponohet një softuer i ri, mund të zgjidhni Instalo tani, Planifiko instalimin ose Më vonë. Nëse tashmë keni softuer që është i përditësuar, do të njoftoheni se 'Softueri juaj është i përditësuar'.

Samsung ka disa javë që lakohet se do të lançojë një pajisje të re Android më 1 shkurt. Edhe pse nuk është konfirmuar, duket pothuajse e sigurt se prezantimi do të jetë i gjithi në lidhje me gamën Galaxy S23 i cili do të zëvendësojë S22 aktual si flamuri më i lartë i firmës.

Lëvizjet kryesore nga firma sugjerojnë se ky lloj i ri i telefonave do të shfaqë fotografi të përmirësuar dhe një procesor shumë të shpejtë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations