Telegrami po përhapet me shumë shpejtësi, përse? Pritet të arrijë 1 miliard përdorues këtë vit…
Platforma e mediave sociale Telegram do të arrijë një miliard përdorues këtë vit, ka thënë në një intervistë bashkëthemeluesi i saj Pavel Durov.

Duke u ofruar përdoruesve funksione të bisedës masive në grup me të ashtuquajturat kanale, si dhe një theks në privatësinë dhe enkriptimin, Telegram ka 900 milionë përdorues mujorë duke e bërë atë aplikacionin e gjashtë më të përdorur në botë pas Facebook, YouTube, WhatsApp, TikTok, Instagram dhe WeChat.

"Telegrami po përhapet si zjarri në pyll" dhe pritet të rritet dhe të godasë një miliard përdorues në vitin 2024, i tha Durov komentatorit konservator amerikan dhe ish-prezantuesit të Fox News Tucker Carlson në një intervistë në X.

"Njerëzit janë të zgjuar, njerëzve u pëlqen të përdorin gjëra të mira," tha ai.

“Sa herë që keni një person që fillon të përdorë Telegramin, ai është aty për një kil dhe fillojnë të zbulojnë të gjitha tiparet, shpejtësinë, sigurinë, nuk duan të kthehen dhe fillojnë të ftojnë miqtë e tyre,” Durov. shtuar në lidhje me modelin e biznesit të kompanisë. Ai tha se përdoruesit u tërhoqën nga pavarësia, privatësia dhe liria e ofruar nga platforma.

Një platformë "neutrale".

Telegram u krijua në 2013 nga Dourov dhe vëllai i tij Nikolaï, i cili gjithashtu krijoi VKontakte (VK).

Kur qeveria ruse mori kontrollin e kësaj të fundit, Dourovët zhvilluan një platformë e cila nuk mund të monitorohej. Si pasojë, Telegram ofron kriptim dhe anonimitet nga fundi në fund për përdoruesit e tij që mund të ndajnë mesazhe, foto, video dhe skedarë.

Kompania është e vendosur në Dubai në Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA), një vend "jo i lidhur gjeopolitikisht me asnjë nga superfuqitë e mëdha", tha Durov.

Aplikacioni përdoret veçanërisht në Indi dhe Rusi, pavarësisht një ndalimi dy-vjeçar në vend.

Fokusi i Telegramit në privatësinë dhe bisedat në grupe të mëdha e ka bërë atë një mjet të vlefshëm për aktivistët dhe gazetarët për të shkëmbyer informacione dhe për të koordinuar përpjekjet pavarësisht regjimeve autoritare.

“Ne mendojmë se është e rëndësishme të kemi këtë platformë që është neutrale për të gjithë zërat,” shtoi ai. Megjithatë, i njëjti anonimitet ka tërhequr edhe ata që përhapidezinformata, propagandë dhe përmbajtje të paligjshme.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations