Telefonat Android do të marrin një nga veçoritë më të mira të baterisë së iPhone
Telefonat Android thuhet se do të adoptojnë një nga veçoritë më të mira të baterisë së iPhone, një tregues i shëndetit të baterisë. Kur bëhet fjalë për veçoritë, ne përgjithësisht i gjejmë iPhone-ët që luajnë me telefonat Android. Këtë herë, Android duket se po miraton një nga veçoritë në iPhone, që është padyshim një nga veçoritë më të mira të baterisë.

Google thuhet se po punon për të sjellë një tregues të baterisë në telefonat inteligjentë Android, sipas një raporti të Autoritetit Android.

Kjo do të thotë, ashtu si iPhone-ët, kur bateria në një pajisje Android fillon të degradohet, ju do të jeni në gjendje të kontrolloni në cilësimet tuaja përqindjen e mbetur shëndetësore të saj. Aktualisht, përdoruesit e Android duhet të mbështeten në aplikacionet e palëve të treta për të kontrolluar shëndetin e baterisë së telefonit të tyre.

Thuhet se Android 14 QPR2 Beta 2 sjell me vete një seksion të fshehur "shëndeti i baterisë". Ndërsa aktualisht i mungon një matës i dedikuar për shëndetin e baterisë, kodi nënkupton se mund të shfaqë detaje të tilla si "përqindja e parashikuar".

Google duket se po i kushton pak vëmendje shtesë veçorive të baterisë në pajisjet Android. Rënia më e fundit e veçorisë së Pixel përfshiu një veçori tjetër të baterisë që lejon përdoruesit të shohin datën e prodhimit të baterisë dhe numrin e ciklit. Për ata që nuk e dinë, numërimi i ciklit të baterisë i referohet numrit të cikleve të plotë të ngarkimit dhe shkarkimit që mund t'i nënshtrohet një baterie e ringarkueshme përpara se kapaciteti i saj të zvogëlohet ndjeshëm. Sa herë që ngarkoni një bateri nga 0% në 100% dhe më pas e shkarkoni atë, llogaritet si një cikël.

Kjo mund të tingëllojë si një veçori mjaft themelore, por me vetë-riparimin që po bëhet gjithnjë e më i zakonshëm, më në fund marrja e aksesit në veçoritë e shëndetit të baterisë direkt nga cilësimet, do t'i bëjë gjërat shumë më të lehta për të gjurmuar riparimet e baterisë.

Kini parasysh se faqja e cilësimeve që shfaq shëndetin e baterisë është aktualisht joaktive. Megjithatë, ai u vlerësua duke e mundësuar manualisht që të shfaqet nën Cilësimet > Bateria. Aktualisht, funksioni lëshon vetëm paralajmërime për degradimin gradual të baterisë dhe uljen e orëve ndërmjet karikimeve. Megjithatë, pritet të ofrohet informacion më i detajuar në lidhje me shëndetin e baterisë në javët në vijim.

Megjithatë, fakt argëtues, kjo nuk është hera e parë që Google përpiqet të sjellë funksionin e shëndetit të baterisë në pajisjet Android. Në tetor 2022, Google bëri një përpjekje të krahasueshme me Android 13, duke synuar të përfshijë një seksion të veçantë në telefonat Pixel të fokusuar në adresimin e shqetësimeve për shëndetin e baterisë. Sidoqoftë, veçoria nuk e bëri kurrë rrugën e saj për të testuar.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations