Spotify po teston duke i bërë tekstet një veçori vetëm Premium
 
TE SUGJEROJME
Një numër i përdoruesve të Spotify filluan të vërenin diçka të çuditshme gjatë ditës së fundit: tekstet brenda aplikacionit, të cilat zakonisht shfaqen nën këngën që po luhej aktualisht, u mbyllën papritur nën një mur pagese.

Në vend të kësaj, ata panë vetëm një flluskë njoftimi që thoshte, "Kënaquni me tekste në Spotify Premium", me një lidhje për t'u regjistruar. Shumë dëgjues të Spotify nuk ishin të entuziazmuar.

Spotify na thotë se veçoria është vetëm një provë. "Në Spotify, ne kryejmë në mënyrë rutinore një numër testesh, disa nga ato teste përfundojnë duke hapur rrugën për përvojën tonë më të gjerë të përdoruesit dhe të tjera shërbejnë vetëm si një mësim i rëndësishëm," thotë CJ Stanley, bashkë-drejtues i Spotify për komunikimet globale. "Ne nuk kemi ndonjë lajm tjetër për të ndarë në këtë moment."

Ndërsa është e mundur që Spotify do t'i rikthejë tekstet e këngëve përpara murit të pagesës Premium, është sigurisht e vërtetë që kompania është në kërkim të çdo gjëje që mund të bëjë për t'i bërë përdoruesit të paguajnë. Pasi derdhi miliarda në podkaste dhe libra audio me pak efekt, duket se ka hequr dorë kryesisht nga ideja se përmbajtja ekskluzive është rruga drejt pasurisë. Në vend të kësaj, kompania duket se po kërkon të ndërtojë lloje të tjera funksionesh për të cilat përdoruesit mund të paguajnë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi çmimi i Premium, si shumë shërbime të tjera të transmetimit, vazhdon të rritet.

Tipari më i suksesshëm vetëm Premium deri më tani është ndoshta DJ, mjeti i AI që ju ndërton një stacion radio të personalizuar. Funksionon çuditërisht mirë, madje edhe zëri i AI që komenton këngët si çdo mikpritës radio i mirëmëngjes dhe ofron një përvojë dëgjimi muzike që është vërtet e ndryshme nga ajo që merrni në nivelin e lirë të Spotify. (HiFi, opsioni i transmetimit pa humbje të kompanisë, mund të jetë një arsye tjetër bindëse për t'u përmirësuar, por pas më shumë se dy vjetësh, ne kemi mbaruar duke pritur për këtë.)

Spotify po vazhdon gjithashtu të përpiqet të përqafojë krijuesit, të sjellë më shumë video në platformë dhe të bëhet "TikTok për audio" për të cilin CEO Daniel Ek ka folur për kaq gjatë. Në vazhdim, mos u habitni kur shihni se më shumë nga idetë më të mira të Spotify u vijnë vetëm atyre që janë të gatshëm të paguajnë.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations