Punonjës të Apple të pakënaqur, CEO Tim Cook bën me detyrim punën nga zyra
Një grup i quajtur Apple Together që në dukje përbëhet nga punonjësit e Apple argumentojnë se një "mandat uniform nga udhëheqja e lartë" për të punuar nga zyra nuk merr parasysh "kërkesat unike" të secilit rol pune.

Apple po përballet me disa punonjës të cilët mendojnë se rregulli i detyrueshëm i kompanisë për të punuar nga zyra tre ditë në javë është kundërproduktiv. Një grup i quajtur Apple Together që në dukje përfshin punonjës të Apple (të paktën disa) argumentojnë se një "mandat uniform nga lidershipi i lartë" për të punuar nga zyra "nuk merr parasysh kërkesat unike të secilit rol pune dhe as diversitetin e individëve". Grupi kërkon që prodhuesi i iPhone të "inkurajojë" dhe "të mos ndalojë" punën fleksibël për të ndërtuar një kompani më të larmishme dhe më të suksesshme.

Duket se ka një zhurmë edhe me grupet e brendshme të zyrave. Sipas një personi të njohur me këtë çështje për Insajderin, një përqindje e madhe e të punësuarve janë për politikë fleksibile të punës. Personi i njohur me këtë çështje foli gjithashtu për një "kanal Slack të avokimit të punës në distancë me më shumë se 10,000 punonjës" që shpreson që kompania t'i rikthehet punës fleksibël, të cilën kompania e prezantoi gjatë kulmit të pandemisë COVID-19.

Një ish-punonjës i tha gjithashtu publikimit se ajo u largua nga Apple për shkak të politikës së detyrueshme të kompanisë për kthimin në zyrë. Raporti që citon ish-punonjësin shton: "Apple-së i pëlqen të mbajë një mjedis bashkëpunues, prandaj këto koncepte të hapura. Vërtet kam pasur vështirësi me udhëtimet e mia që vijnë nga SW Austin, si dhe kam qenë në gjendje të dëgjoj kaq shumë njerëz në telefon si Unë isha më rehat dhe më produktiv në shtëpi."

Apple filloi të ndryshojë politikën e saj të punës nga shtëpia në gusht 2022 pas një rënie të rasteve globale me COVID. Në një memo për punonjësit, CEO Tim Cook tha se korniza e rishikuar do të rrisë aftësinë e kompanisë për të punuar në mënyrë fleksibël duke "ruajtur bashkëpunimin personal" thelbësor për "kulturën" e Apple. Në mars të këtij viti, kompania thuhet se paralajmëroi punonjësit kundër punës nga shtëpia dhe madje konsideroi marrjen e masave të rrepta.

Apple ka mbrojtur politikën e saj të kthimit në zyrë, e cila ishte tashmë mandati përpara COVID-19. Raporti që citon punëtorët vëren se argumenti i Apple është "i marrë dhe shumë jo-Apple".

Kjo është arsyeja pse Apple Together kërkon më shumë fleksibilitet në punë nga zyra duke u koordinuar drejtpërdrejt me menaxherin e menjëhershëm. Grupi ka publikuar një letër të hapur e cila deri më tani ka 1258 firma.

Jo vetëm Apple, disa kompani të teknologjisë janë duke operuar në një mënyrë hibride duke llogaritur ditët mes punës nga shtëpia dhe punës nga zyra. Ndryshimi vjen në një kohë kur shumë kompani të teknologjisë po përballen me pasiguri financiare mes inflacionit në rritje në mbarë botën. Të gjithë gjigantët kryesorë të teknologjisë si Google, Microsoft, Amazon, HP dhe Meta po operojnë në një modalitet hibrid.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations