Përfundon “drama” e OpenAI. Sam Altman rikthehet si CEO, Microsoft i bashkohet bordit
 
TE SUGJEROJME
Microsoft i është bashkuar bordit OpenAI pasi Sam Altman u rikthye si CEO i saj së fundmi. Altman u shkarkua më herët nga bordi i mëparshëm i OpenAI. Microsoft është një nga investitorët më të mëdhenj në OpenAI, kompania mëmë e chatbotit viral të AI ChatGPT. Dhe tani, partneriteti është forcuar edhe më shumë pasi Microsoft tani i është bashkuar bordit të OpenAI.

Sipas një raporti në The Verge, gjigandi i teknologjisë do të zërë një "vend vëzhguesi pa votim" në bordin jofitimprurës të OpenAI që kontrollon kompaninë. Kjo ndodhi pas gjithë dramës që u shpalos në kompani disa ditë më parë, kur Sam Altman u shkarkua si CEO nga anëtarët e mëparshëm të bordit. Altman bëri një rikthim dramatik në kompani dhe i gjithë bordi u ndryshua më pas.

Altman informoi punonjësit e OpenAI për zhvillimin përmes një memo.

Microsoft i bashkohet bordit OpenAI

Siç u përmend tashmë, Microsoft tani i është bashkuar bordit OpenAI dhe ka një mjet pa votim. Kjo do të thotë që gjigandi i teknologjisë mund të marrë pjesë në mbledhjet e bordit dhe të ketë akses në informacionin konfidencial të kompanisë. Megjithatë, Microsoft nuk ka asnjë të drejtë të votojë në vendimet e bordit.

The Verge gjithashtu raportoi se Altman u dërgoi një memo punonjësve, duke i informuar ata për anëtarësimin e Microsoft në bord. Në memorandum, ai shkruante se kurrë nuk ka qenë "më i emocionuar për të ardhmen" dhe se është "mirënjohës për punën e palodhur të të gjithëve" në një situatë "të paqartë dhe të paprecedentë". Ai shtoi se beson se "rezistenca dhe shpirti i tyre i veçon ata në industri". Ai tha gjithashtu se ai "ndihet mirë" për "probabilitetin e suksesit të ekipit OpenAI në arritjen e misionit të tyre".

Satya Nadella i drejtohet punonjësve të Microsoft dhe OpenAI

Pasi Altman u rivendos si CEO i OpenAI, CEO i Microsoft Satya Nadella i është drejtuar OpenAI si dhe punonjësve të Microsoft në një postim në Twitter. Ai i falënderoi ata për punën e tyre në AI dhe gjithashtu i vlerësoi për qëndrueshmërinë dhe vendosmërinë e tyre.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations