Ministri i Arsimit në Itali ndalon telefonat inteligjentë në klasë
Telefonat dhe tabletët mund të çojnë në agresion ndaj stafit dhe të krijojnë tensione në shkolla, pohoi ministri i Arsimit i Italisë, Giuseppe Valditara. Telefonat inteligjentë dhe tabletët do të ndalohen në klasat italiane edhe për qëllime mësimore sipas udhëzimeve të reja në Itali.

“Përdorimi i telefonave inteligjentë dhe tabletëve shpesh mund të krijojë tension mes nxënësve dhe mësuesve, duke çuar ndonjëherë edhe në akte agresioni ndaj stafit të shkollës”, tha ministri i Arsimit i Italisë, Giuseppe Valditara.

Ndalimi do të përfshijë nxënësit e kopshteve, shkollave fillore dhe të mesme të ulëta.

Ai zgjeron një ndalim ekzistues për përdorimin joakademik të pajisjeve inteligjente të prezantuar në Itali në 2007, megjithëse nuk është zbatuar gjithmonë.

Vitin e kaluar, agjencia arsimore, kulturore dhe shkencore e OKB-së UNESCO rekomandoi që telefonat inteligjentë të ndaloheshin nga shkollat ​​në mbarë botën.

Ai pretendoi se pajisjet shpërqendrojnë studentët dhe ndikojnë negativisht në rezultatet e të nxënit.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations