Meta shkarkon 60 punonjës në Instagram, arsyeja…
Duket se sezoni i pushimeve nga puna ka nisur sërish. Pas Google dhe Meta ka pushuar 60 punonjës, veçanërisht ata në rolet e menaxherit teknik të programit (TPM) në të gjithë organizatën. Burimet e Business Insider kanë bërë të ditur se ky ristrukturim ka ndodhur brenda javës aktuale, duke sinjalizuar një largim të rolit të TPM.

Punonjësit në këto role tani po përballen me një vendim thelbësor ata mund të zgjedhin të riaplikojnë dhe t'i nënshtrohen një procesi të ri interviste për të siguruar pozicione si menaxherë programi. Megjithatë, ata që nuk janë përzgjedhur për rolet e reja janë planifikuar të përfundojnë punësimin e tyre në mars.

Ndërsa Meta nuk ka komentuar zyrtarisht për pushimet nga puna, një ish-punonjës në Instagram shkoi në LinkedIn për të diskutuar ndryshimet e parashikuara në rolet e TPM. Postimi la të kuptohet se individët u kërkohet të "ri-intervistojnë për rolet e PM" ose të eksplorojnë mundësitë si menaxherë produkti.

TPM-të në industrinë e teknologjisë luajnë një rol kritik ndërmjetësues midis punëtorëve teknikë, si inxhinierët, dhe menaxherëve të programit. Vendimi për të eliminuar pozicionet e TPM thuhet se përputhet me përpjekjet e CEO të Meta Mark Zuckerberg për "efikasitet" në vitin e kaluar, duke synuar të thjeshtojë shtresat e menaxhimit brenda kompanisë. Kjo përpjekje rezultoi në pushime të shumta nga puna, një ulje të gradave drejtuese dhe një ngadalësim të punësimit dhe promovimeve. Pavarësisht shkurtimit, Meta ka qenë në procesin e rimarrjes në punë të disa prej punëtorëve të pushuar më parë.

Lëvizja për të eliminuar rolet e TPM-së përshtatet në strategjinë më të gjerë të ristrukturimit të Metës, e quajtur shpesh "rrafshim". Ky ristrukturim, i zbatuar vitin e kaluar, përfshinte eliminimin e pozicioneve të ndryshme drejtuese, duke u ofruar punonjësve të prekur mundësinë për të kaluar në role jo drejtuese. Gjatë një takimi me punonjësit, CEO Mark Zuckerberg nuk përjashtoi mundësinë e shkurtimeve të mëtejshme të vendeve të punës, duke theksuar qëllimin e kompanisë për t'u rikthyer në nivelet e saj të para 2020. CFO Susan Li la të kuptohet gjithashtu për ndryshimet e ardhshme ndërsa kompania vlerësoi projektet dhe ekipet për mbyllje të mundshme.

Ndërsa punonjësit e Meta u kthyen gradualisht në zyrë, spekulimet u rritën në lidhje me pushimet e mundshme në të ardhmen. Në vjeshtën e kaluar, një pushim më i vogël nga puna ndikoi një ekip brenda Reality Labs. Kompania e teknologjisë kishte shkurtuar 11,000 vende pune në fund të vitit 2022 dhe 10,000 punëtorë shtesë u pushuan nga puna vitin e kaluar për të kursyer kostot.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations