Këto janë videot që duhet të hidhni në YouTube për të fituar para…
 
TE SUGJEROJME
YouTube prezanton udhëzime të reja që i lejojnë krijuesit të fitojnë para nga një gamë më e gjerë e përmbajtjeve për të rritur, duke përfshirë videot për ushqyerjen me gji dhe ato jo-seksuale.

YouTube po nxjerr udhëzime të rejapërmbajtjeve për të rritur, duke përfshirë videot për ushqyerjen me gji dhe ato jo-seksuale që i lejojnë krijuesit të fitojnë para nga një gamë më e gjerë e përmbajtjeve për të rritur, duke përfshirë videot që shfaqin lakuriqësi jo-seksuale gjatë ushqyerjes me gji dhe lëvizje të caktuara kërcimi. Ky përditësim i lejon krijuesit të fitojnë të ardhura nga reklamat në videot e ushqyerjes me gji që shfaqin areolën e një gruaje për sa kohë që një fëmijë është i pranishëm në skenë. Më parë, videot që shfaqnin ushqyerjen me gji mund të fitonin para vetëm nëse areola nuk ishte e dukshme. Politika e përditësuar specifikon se përmbajtja që demonstron shprehjen e duarve ose përdorimin e pompës së gjirit me thithkat e dukshme ndërsa shfaqet një fëmijë, tani kualifikohet për fitim parash.

Megjithatë YouTube do të mbajë kufizime për përmbajtjen e ushqyerjes me gji ku mungon një fëmijë dhe thekson se videot duhet të përfshijnë referenca kontekstuale për ushqyerjen me gji, si p.sh. një foshnjë gati për të ushqyer ose laktacion aktiv, për t'u kualifikuar për fitim parash. Platforma synon t'u ofrojë krijuesve një mundësi për të fituar para nga një përmbajtje që është njohur si një burim i dobishëm për prindërit.

“Udhëzimet e përmbajtjes në platformë lejojnë një spektër shprehjesh brenda kufijve të caktuar. Këto përfshijnë përshkrime të romancës ose puthjeve, biseda rreth marrëdhënieve ose seksualitetit pa përmendur në mënyrë eksplicite marrëdhëniet, dhe lakuriqësi plotësisht të errësuar pa synim për të zgjuar shikuesit. Për më tepër, lejohen skena të ushqyerjes me gji me një fëmijë, edukim seksual jo të qartë dhe kërcim duke theksuar pjesët e trupit zakonisht të seksualizuara për atraktivitet duke shmangur përmbajtjen e qartë. Megjithatë, vallëzimi seksualisht grafik brenda mjediseve profesionale, si rutinat koreografike ose videot muzikore, duhet të përputhet me udhëzime më të rrepta në lidhje me qartësinë për t'u përafruar me politikat e përmbajtjes së platforms.

Nate Funkhouser, një zëdhënës për YouTube, tha: “Ne dëgjuam reagime që për shumë prindër, videot rreth ushqyerjes me gji janë një burim i dobishëm ndërsa ata lundrojnë në këtë fazë të prindërimit. Shpresojmë që këto ndryshime t'u japin të gjithë krijuesve më shumë hapësirë ​​për të ndarë këtë lloj përmbajtjeje me të drejtën për të ardhura nga reklamat."

Për sa i përket përmbajtjeve të lidhura me kërcimin, YouTube po heq kufizimet për videot që paraqesin lëvizje të caktuara si bluarja ose twerking, duke i bërë ato të pranueshme për të ardhurat nga reklamat. Megjithatë, platforma do të vazhdojë të ndalojë fitimin e parave të videove të kërcimit që shfaqin shkrepje të qëllimshme dhe të përsëritura të gjoksit, vitheve ose organeve gjenitale, veshje ekstreme minimale dhe lëvizje sensuale që imitojnë akte seksuale.

Pavarësisht këtyre ndryshimeve, e gjithë përmbajtja duhet t'u përmbahet udhëzimeve të komunitetit të YouTube dhe udhëzimeve për përmbajtjen e përshtatshme për reklamuesit për t'u kualifikuar për fitim parash. YouTube po shqyrton edhe një herë përmbajtjen e përshtatshme dhe po mundëson reklamat në këto video.

Përveç këtyre ndryshimeve, YouTube së fundi njoftoi politika të përditësuara për zbulimin e përgjegjshëm për videot e krijuara nga AI dhe prezantoi mjete të reja për të kërkuar heqjen e falsifikimit të thellë. Platforma, e cila tashmë ndalon mediat e manipuluara, po zbaton masa shtesë për shkak të potencialit të teknologjisë AI për të mashtruar shikuesit përmes përmbajtjes së krijuar në mënyrë sintetike.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations