“Jo i sinqertë me bordin”/ Shkarkohet CEO i “OpenAI”,  Mira Murati emërohet në vend të tij!
 
TE SUGJEROJME
Krijuesi i ChatGPT Open AI largon bashkëthemeluesin dhe CEO-n Sam Altman, thotë se ai nuk ishte i sinqertë me bordin.

Bordi i Open AI, krijuesi i ChatGPT, pranoi se ka larguar bashkëthemeluesin dhe CEO të saj Sam Altman, pasi një rishikim zbuloi se ai "nuk ishte vazhdimisht i sinqertë në komunikimet e tij" me bordin.

"Bordi nuk ka më besim në aftësinë e tij për të vazhduar udhëheqjen e OpenAI," tha kompania në një deklaratë.

Mira Murati, shefi i teknologjisë i OpenAI, do të marrë përsipër si CEO i përkohshëm në fuqi menjëherë, tha kompania ndërsa kërkon një zëvendësim të përhershëm.

Një zëdhënës i OpenAI nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment mbi atë që kishte të bënte me mungesën e pretenduar të sinqeritetit të Altman. Deklarata thoshte se sjellja e tij po pengonte aftësinë e bordit për të ushtruar përgjegjësitë e tij.

Altman postoi të premten në X, dikur në Twitter: “Më pëlqeu koha në openai. ishte transformuese për mua personalisht, dhe shpresoj pak për botën. mbi të gjitha më pëlqeu të punoja me njerëz të tillë të talentuar. do të ketë më shumë për të thënë për atë që do të ndodhë më vonë.”

Altman ndihmoi në fillimin e OpenAI si një laborator kërkimor jofitimprurës në 2015.

Në vitin e kaluar, ai u vu në qendër të vëmendjes globale si fytyra e OpenAI pasi ChatGPT shpërtheu në ndërgjegjen e publikut. Në një turne botëror në fillim të këtij viti, ai u sulmua nga një turmë fansash adhurues në një ngjarje në Londër.

Vetëm të enjten, ai mori pjesë në një samit të CEO-së në konferencën e Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor në San Francisko, ku është bazuar OpenAI.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations