Je inxhinier i mirë i AI? Mark Zuckerberg mund t'ju dërgojë e-mail për punë
CEO i Meta, Mark Zuckerberg, po u shkruan personalisht email studiuesve të Google DeepMind me shpresën për t'i punësuar ata, thotë një raport i ri.

Kur interesi për AI gjeneruese arriti kulmin e tij vitin e kaluar, disa ekspertë besuan se ajo ishte e ardhmja. Ndikimi i AI në tregun e punës u diskutua gjithashtu gjerësisht dhe ndërsa nga njëra anë njerëzit thoshin se AI do të çonte në humbjen e vendeve të punës, të tjerët argumentuan se do të krijonte gjithashtu më shumë mundësi. Duket se kjo e fundit ishte e vërtetë, pasi kompani si Meta thuhet se po punësojnë talente të AI në mënyrë mjaft agresive. Një raport i ri thotë se CEO i Meta Mark Zuckerberg po kërkon të punësojë studiues të AI nga konkurrenti i saj Google. Jo vetëm kjo, raporti shtoi se Zuckerberg u ka dërguar personalisht mesazhe studiuesve në Google DeepMind, duke shpresuar t'i punësojë ata.

Mark Zuckerberg dëshiron të punësojë ekspertë të AI

Sipas një raporti në The Information, CEO i Meta Mark Zuckerberg ka kontaktuar personalisht me kërkuesit e AI në DeepMind të Google përmes emailit, siç zbulohet nga dy burime të njohura me këtë çështje.

Një prej këtyre personave, i cili kërkoi anonimitetin, ndau se Zuckerberg theksoi rëndësinë e AI për Meta në emailin e tij dhe shprehu shpresën për bashkëpunimin e tyre në Meta.

Në raport përmendet gjithashtu se Meta ka ofruar oferta pune për kandidatët pa kryer intervista. Për më tepër, kompania thuhet se ka rregulluar politikën e saj për negociatat e pagave, duke konsideruar tani paga më të larta për punonjësit me oferta konkurruese për punë.

Shkencëtari kryesor i Metës për AI për të ardhmen e AI

Në një shënim lidhur me këtë, shkencëtari kryesor i Metës i AI, Yann LeCun, po bënte tituj disa ditë më parë për pikëpamjet e tij mbi AGI. LeCun iu përgjigj postimit të shefit të X, Elon Musk, i cili thoshte se në të ardhmen e afërt, AI do të jetë më i zgjuar se njerëzit.

Shefi i AI i Metës, Yann LeCun, i cili gjithashtu konsiderohet si një nga kumbarët e AI, tha se nuk është dakord me këtë nocion.

Duke iu përgjigjur Musk-ut, Le Cun tha se nëse do të ishte kështu, bota do të kishte sisteme AI që mund të mësonin se si të ngasin makinën me vetëm rreth 20 orë praktikë, ashtu si një 17-vjeçar.

"Jo. Nëse do të ishte kështu, ne do të kishim sisteme të inteligjencës artificiale që mund të mësojnë veten të drejtojnë një makinë në 20 orë praktikë, si çdo 17-vjeçar. Por ne ende nuk kemi vetë-drejtim plotësisht autonom dhe të besueshëm. , edhe pse ne (ju) kemi miliona orë të dhëna trajnimi *të etiketuara”, ka shkruar ai.

Kjo nuk ishte hera e parë që LeCun kundërshtoi idenë e AI superinteligjente. Edhe vitin e kaluar, shefi i Meta AI e kishte quajtur frikën e Musk nga AI që të pushtonte njerëzimin si "qesharake".

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations