iPhone 15 mund të prodhohet në Indi!
Nëse raporti është i saktë, Tata gjithashtu do të shikojë udhëzimet e reja të dizajnit nga Apple pasi iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus i ardhshëm pritet të përfshijnë portat Type-C për karikim.

iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus i gjeneratës së ardhshme të Apple mund të prodhohen në Indi nga Tata Group. Sipas firmës kërkimore TrendForce, Tata ka marrë "vetëm porosi të vogla" për dy modelet e reja të iPhone që pritet të dalin në treg në shtator ose tetor të këtij viti. Raporti vëren se Tata është në gjendje të marrë porosinë për shkak të blerjes së linjës indiane të prodhimit Wistron.

Ndërsa pjesa e Tata-s në porositë e montimit për modele të ndryshme iPhone është 5 përqind në vitin 2023, ndryshimi tregon planet e zhvendosjes së prodhimit të Apple përtej Kinës. Apple tashmë prodhon iPhone SE, iPhone 12 dhe iPhone 14 në vend.

Nëse raporti është i saktë, Tata do të shikojë gjithashtu udhëzimet e reja të dizajnit nga Apple pasi iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus i ardhshëm pritet të përfshijnë portet Type-C, një zgjidhje e zakonshme karikimi dhe transferimi të të dhënave në shumë telefona Android dhe madje edhe më të rinj. iPad të Apple. Deri në serinë iPhone 14, Apple përdorte portën e ngarkimit të pronarit Lightning, e cila kishte vështirësi për të ofruar shpejtësi të lartë karikimi dhe transferimi të të dhënave.

Për më tepër, iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus pritet të dërgohen me një nivel të veçantë Dynamic Island në vend të nivelit statik që strehon kamerën e përparme dhe sensorët Face ID. Prerja Dynamic Island, e prezantuar për herë të parë në iPhone 14 Pro dhe 14 Pro Max, mund të rregullojë madhësinë bazuar në njoftimet dhe thirrjet. Notch Dynamic thyen monotoninë e ekranit të përparmë, i cili ka qenë i njëjtë për sa i përket dizajnit gjatë disa viteve të fundit.

Firma kërkimore shton se hyrja e Tata nënkupton gjithashtu daljen e Wistron me bazë në Tajvan nga biznesi i montimit të iPhone në Indi. Megjithatë, një raport i vjetër thotë se Apple mund të vazhdojë të jetë partner me Wistron për arsye të shpërndarjes. Aktualisht, produktet e Apple janë duke u prodhuar në Indi nga Foxconn dhe Pegatron. Apple nuk prodhon modele iPhone Pro në Indi.

Apple ka punuar më shumë për të zhvendosur linjën e saj të prodhimit jashtë Kinës, veçanërisht pasi prodhimi i serisë së iPhone 14 Pro të kompanisë mori një goditje në qytetin qendror të Zhengzhou, shtëpia e fabrikës më të madhe në botë të iPhone. Firma kërkimore shton, "Për shkak të gjeopolitikës dhe pandemisë, Apple ka përshpejtuar diversifikimin e burimeve të saj të furnizimit, me Indinë që është rasti më i njohur për një transferim të tillë."

Kujtojmë se Apple hapi pikat e para fizike me pakicë në Delhi dhe Mumbai muajin e kaluar. CEO i Apple, Tim Cook mori pjesë në të dy inaugurimet dhe madje u takua me kryeministrin Narendra Modi për të diskutuar planet e Apple në Indi.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations