Fortnite tani tregon se sa njerëz po luajnë Battle Royale - dhe çdo ishull tjetër
Skeda Discover e Fortnite, e cila ju lejon të zgjidhni nga mënyrat e krijuara nga Epic Games, si Battle Royale ose përvojat nga krijuesit jo-Epic, tani tregon se sa lojtarë po marrin pjesë aktualisht në çdo përvojë të caktuar.

Ndryshimi u prezantua zyrtarisht të mërkurën dhe mund të jetë një mjet i rëndësishëm për krijuesit që të krahasojnë punën e tyre kundrejt modaliteteve zyrtare të Epic.

Ju mund të shihni numrin e lojtarëve në skedën "Zbulo" të lojës, të cilat përfaqësojnë numrin global të lojtarëve në ndeshje në çdo kohë të caktuar, thotë zëdhënësi i Epic, Dan Walsh për The Verge. Bazuar në atë që pashë, është jashtëzakonisht e qartë se Epic's Battle Royale dhe Zero Build (Battle Royale pa ndërtim i prezantuar vitin e kaluar) janë në mënyrë dramatike më të njohura se çdo përvojë e bërë nga krijues jo-epik.

Pak para publikimit të kësaj historie, Battle Royale qëndronte në rreth 343,000 lojtarë dhe Zero Build në rreth 255,000 lojtarë, por numri më i lartë që mund të gjeja në një përvojë jo-Epic kishte rreth 22,000 lojtarë. Ajo përvojë ishte larg nga përjashtimi; postimi në seksionin "Popullore" të Discover kishte numër të lojtarëve në mijëra, dhe shumë në pjesë të tjera të katalogut kishin vetëm treshifrorë ose dyshifrorë.

Dhe pjesa dërrmuese e kohës së lojës në krijimet e vetë Epic konsumohet nga dy mënyrat Battle Royale. Nga matematika ime, Battle Royales kishte pak më pak se 600,000 lojtarë kur unë po numëroja, ndërsa pjesa tjetër e përvojave në rreshtin "By Epic" u shtua në pak më shumë se 108,000 lojëra.

ers. Nuk është vërtet befasi që Battle Royales janë më të njohurit – Epic bën shumë punë për t’i mbajtur ato të freskëta – por tani duhet të kemi numra për ta vërtetuar këtë.

Deri më tani, nuk kishte metrikë publike për të përcaktuar se sa njerëz po luanin një ishull të krijuar nga krijuesi në vend të një ishulli Epic, kështu që këto shifra do të jenë të rëndësishme ndërsa krijuesit përpiqen të kuptojnë se si vlerësohen në botën e re të Epic-it " Creator Economy 2.0” për Fortnite. Sipas sistemit të ri, Epic do të paguajë 40 për qind të të ardhurave neto të Fortnite për krijuesit bazuar në angazhimin me "ishujt" e tyre (fjala e Epic për përvojat në lojë), por Epic do të marrë gjithashtu para nga ajo grup për të mbuluar lojën e saj. kostot e zhvillimit.

Metrikat e reja gjithashtu e vendosin Epic në një pozicion më të barabartë me Roblox, i cili gjithashtu tregon numërimin e lojtarëve ndërsa jeni duke shfletuar përvojat e disponueshme. Kjo na lejon të bëjmë disa krahasime interesante – kur kontrollova Roblox, me sa duket kishte rreth 449,000 njerëz që luanin në përvojat më të njohura të platformës, Brookhaven RP, që është rreth 116,000 njerëz më shumë se sa po luanin modalitetin Battle Royale të firmës Fortnite. Unë do të merrja me mend se numri i lojtarëve nëpër platforma nuk është krejtësisht një krahasim me mollët, por mendoj se numri i Brookhaven ende përfaqëson se sa i madh është Roblox.

(Numri i lojtarëve nuk është i vetmi aspekt i ngjashëm me Roblox në Fortnite, meqë ra fjala: Roblox ka gjithashtu një skedë Discover, dhe roblox.com dhe fortnite.com janë të mbushura kryesisht me rreshta përvojash të ndryshme për të cilat mund të mësoni më shumë nga ato faqet kryesore.)

Mendoj se zgjedhja e Epic për të rritur transparencën me numërimin e lojtarëve është e mirë. Epic ka folur për një lojë të madhe për dëshirën për të sjellë më shumë krijues në Fortnite dhe ky ndryshim i vogël mund ta bëjë platformën të ndihet më konkurruese. Ne do të duhet të presim dhe të shohim nëse krijuesit mund të bëjnë diçka që të rritet në popullaritetin e Battle Royale, por të paktën tani do të jemi në gjendje ta gjurmojmë këtë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations