Fabrika e prodhimit të taksive ajrore e Joby Aviation do të ndërtohet në Ohio
Prodhuesi i avionëve elektrikë Joby Aviation do të investojë deri në 500 milionë dollarë për të ndërtuar një objekt të ri në Dayton, Ohio, ku do të prodhojë taksi ajrore në masë, deklaruan nga kompania të hënën.

Zona prej 56 hektarësh në Aeroportin Ndërkombëtar të Dayton-it është vendosur të jetë vendi i parë i prodhimit serik për kompaninë, në krahasim me prototipet e ndërtuara në linjën e saj të prodhimit pilot në Kaliforni.

Themeluesi i Joby, JoeBen Bevirt, i tha Reuters se kompania po “përpiqet fuqishëm” për të fituar certifikimin e Administratës Federale të Aviacionit për avionët e saj elektrikë të ngritjes dhe uljes vertikale (eVTOL), në mënyrë që të mund të fillojë shërbimin komercial të pasagjerëve në 2025.

Joby synon të fillojë të punësojë “menjëherë” për të mbështetur prodhimin e komponentëve të avionëve në ndërtesat ekzistuese në objektin e Dayton, tha Bevirt. Ndërtimi i objektit të ri të prodhimit do të fillojë në vitin 2024, ndërsa operacionet do të fillojnë në vitin 2025.

Bevirt nuk pranoi të komentojë mbi normat fillestare të prodhimit dhe sa fonde do të ndaheshin menjëherë për ndërtimin e objektit në Dayton.

Shteti i Ohio-s dhe disa organizata politike kanë ofruar deri në 325 milionë dollarë stimuj dhe përfitime për të zhvilluar fabrikën e Dayton, tha Joby.

 

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations