ChatGPT do të hyjë në makinat tuaja në 2024, duke filluar me këtë markë gjermane
 
TE SUGJEROJME
ChatGPT është tashmë në telefonat tuaj inteligjentë dhe në vitin 2024 do të shihni që chatbot popullor i AI-së të zhvendoset në baza të tjera si makina juaj. Kjo është e drejtë, Volkswagen nga Gjermania ka konfirmuar se ChatGPT do të instalohet në makinat e tij me katër rrota nga tremujori i dytë i vitit 2024.

Prodhuesi i automjeteve planifikon ta sjellë këtë veçori tek klientët e tij në Evropë për momentin, por tregu amerikan ka të ngjarë të jetë pjesë e listën në të ardhmen e afërt.

ChatGPT në thelb do t'i ndihmojë pronarët e makinave Volkswagen (VW) me detyrat bazë si ndezja e kondicionerit ose t'i ndihmojë ata me përgjigje të shpejta. Kompania pretendon se një asistent zanor në makinë si ChatGPT mund të sigurojë një kanal të natyrshëm komunikimi midis makinës dhe shoferit, i cili tingëllon mjaft tërheqës për një hap.

Pra, pse kompania dëshiron të sjellë ChatGPT në një makinë në radhë të parë? "Pasurimi i bisedave, sqarimi i pyetjeve, ndërveprimi në gjuhë intuitive, marrja e informacionit specifik për automjetin dhe shumë më tepër - thjesht pa duar", që në thelb do të thotë komoditet, por gjithashtu u ofron atyre akses më të lehtë në të dhënat në makinë që mund të jenë të dobishme për riparim dhe proceset e shërbimit.

VW siguron klientët e saj (ose këdo që planifikon të blejë makinën e saj) se përdorimi i ChatGPT nuk do të bazohet në regjistrimin tuaj me një llogari ose që duhet të instaloni ndonjë aplikacion në makinë ose në telefonin tuaj.

Makina të zgjedhura VW si Tiguan, Passat, Golf dhe automjetet elektrike VW do të kenë funksionin e ngulitur në timon ose thjesht thonë, "Përshëndetje IDA" për të aktivizuar chatbotin e AI. Prodhuesi gjerman i makinave thotë se çdo pyetje që i bëni chatbot-it së bashku me përgjigjet fshihen menjëherë për t'ju dhënë nivelin më të mirë të mbrojtjes së të dhënave. Ai po përdor ndihmën e Cerence, e cila ka bërë të mundur që ChatGPT të punojë në makinat e tij duke përdorur softuerin e tij të palëve të treta të integruar në makinat me katër rrota.

Ne kemi parë tashmë asistentë që mbështesin makinat si Alexa dhe komanda zanore e Google, kështu që do të jetë interesante të shihet se si versioni ChatGPT i AI përmirësohet në veçoritë dhe ekosistemin ekzistues.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations