Canon surprizon me inovacionin më të ri
 
TE SUGJEROJME
     
Canon ndërmerr një hap paraprak drejt eleminimit të fotografëve me aparat fotografik robotik PICK

Canon po përqafon të ardhmen e AI me një aparat të ri të çuditshëm robotik të quajtur PowerShot PICK. Kjo pajisje e vogël rrotullohet dhe i mban subjektet e saj në fokus, duke marrë komanda ose duke shkrepur vetë.

Është pak si një aparat fotografik inteligjent i sigurisë ose Portali i Facebook, por që synon të merret me vete kudo që të shkoni, të bashkangjitur në një shkop selfie, etj. Trupi i tij është sa madhësia e një kutie lëngu, duke e bërë atë të lëvizshëm, por jo aq të vogël sa për tu futur në xhep.

Kompania e aparateve fotografike duket se po mbron bastet e saj duke ofruar PICK jo si një produkt me pakicë por përmes faqes japoneze të financimit të shoqërisë Makuake, ku ajo tashmë ka shpërthyer me golin e saj të trumbetit $ 10,000 (aktualisht në rreth 10 herë më shumë) nga sa duhet të ketë kushtuar zhvillimi i kësaj gjëje.

Një video promovuese për fushatën tregon se PICK po përdoret në rrethana të ndryshme: njohja e fytyrave dhe gjuajtja gjatë një feste; gjurmimin e një personi që ngat një biçikletë rreth oborrit të tyre; duke aktivizuar veten sipas kërkesës në kuzhinën e dikujt dhe duke ndjekur pozicionin e tij.

Ideja është argëtuese - një pajisje që sapo keni vendosur dhe shkrep foto të momentit ndërsa bëni gjërat tuaja, ose ju mban në fokus ndërsa bëni vlog.

Shpresojmë që kjo pajisje e vogël eksperimentale të japë fryte për Canon dhe të gjithë do të kemi shokë robotësh që marrim me vete kudo. Tingëllon çuditshëm tani, sigurisht, por vetëm prisni disa vite.

PowerShot PICK 機能紹介

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations