"Call center" rrezikohet nga AI. Ja paralajmërimi...
CEO i Tata Consultancy Services (TCS) K Krithivasan ka parashikuar një ndryshim të madh në industrinë e qendrave të thirrjeve, me Inteligjenca Artificiale (AI) që thuhet se do të zvogëlojë në mënyrë dramatike nevojën për qendra tradicionale të thirrjeve brenda një viti apo më shumë.

CEO i Tata Consultancy Services (TCS) K Krithivasan ka parashikuar një ndryshim të madh në industrinë e qendrave të thirrjeve, me Inteligjenca Artificiale (AI) që thuhet se do të zvogëlojë në mënyrë dramatike nevojën për qendra tradicionale të thirrjeve brenda një viti apo më shumë. Në një intervistë me Financial Times, Krithivasan foli për potencialin transformues të AI, veçanërisht AI gjeneruese, në ndryshimin e operacioneve të shërbimit ndaj klientit në të gjithë Azinë dhe më gjerë.

Ndërsa pranoi se nuk ka pasur reduktime të menjëhershme të vendeve të punës, Krithivasan theksoi pashmangshmërinë e ndikimit të AI në peizazhin e shërbimit ndaj klientit. Ai parashikoi një të ardhme ku qendrat e thirrjeve hyrëse do të vjetërohen, të zëvendësuara nga sisteme proaktive të AI, të afta për të parashikuar dhe adresuar pyetjet e klientëve para se ato të lindin.

"Në një fazë ideale, nëse më pyet mua, duhet të ketë qendra telefonike shumë minimale që kanë thirrje hyrëse. Jemi në një situatë ku teknologjia duhet të jetë në gjendje të parashikojë një telefonatë që vjen dhe më pas të adresojë në mënyrë proaktive pikën e dhimbjes së klientit. ”, tha ai për Financial Times.

Sipas Krithivasan, përparimet në teknologjinë chatbot do t'u mundësojnë këtyre sistemeve të analizojnë historinë e transaksioneve të klientëve dhe të kryejnë detyra të trajtuara tradicionalisht nga agjentët njerëzorë. Megjithatë, ai gjithashtu zbuti pritshmëritë, duke vënë në dukje se ky transformim mund të marrë deri në një vit për t'u materializuar plotësisht.

Pavarësisht nga ndërprerjet e parashikuara, Krithivasan paralajmëroi se nuk duhet të emocionohemi shumë për përfitimet e menjëhershme të AI gjeneruese. Ai tha se njerëzit po flasin shumë për të tani, por ndikimi i tij i vërtetë do të marrë kohë dhe mund të sjellë në fakt shanse të reja për punë në vend që thjesht të zëvendësojë ato të vjetrat.

Në përgjigje të shqetësimeve për humbjet e vendeve të punës, Krithivasan shprehu besimin në kërkesën në rritje për talentin e teknologjisë, veçanërisht në vende si India. Ai sugjeroi se evolucioni i AI do të sillte më shumë profesionistë të aftë, duke kontribuar përfundimisht në krijimin e vendeve të punës dhe jo në tkurrje.

Përkundrazi, një raport nga McKinsey Global Institute i titulluar "Inteligjenca artificiale gjeneruese dhe e ardhmja e punës në Amerikë" zbuloi se të gjitha punët që kërkojnë një lloj automatizimi, si mbledhja e të dhënave dhe detyrat e përsëritura, do të zëvendësohen nga AI për ta bërë punën më efikase. . Sektorët e punësimit që do të ndikohen më shumë nga ky transformim i AI do të përfshijnë mbështetjen e zyrës, shërbimin ndaj klientit dhe punësimin në shërbimin ushqimor.

"Ne vlerësojmë se kërkesa për nëpunës mund të ulet me 1.6 milionë vende pune, përveç humbjeve prej 830,000 për shitësit me pakicë, 710,000 për asistentët administrativë dhe 630,000 për arkëtarët. Këto punë përfshijnë një pjesë të lartë të detyrave të përsëritura, mbledhjes së të dhënave dhe të dhënave elementare. përpunimi, të gjitha aktivitetet që sistemet e automatizuara mund t'i trajtojnë në mënyrë efikase", thuhej në raport kur u publikua disa muaj më parë. Në vitet në vijim do të kemi një pasqyrë më të mirë se cila do të jetë e ardhmja e punëve të tilla. Mund të qëndroni të sintonizuar me India Today për përditësimet më të fundit.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations