Si të përdorni Blerjet në Instagram
Si të shisni produktet tuaja në Instagram hap pas hapi

Instagram ka më shumë se një miliard përdorues aktivë në muaj dhe po rritet gjithnjë e më shumë: a keni menduar ndonjëherë që rrjeti social i zemrave tashmë mund të jetë një nga aleatët tuaj më të mirë për të promovuar tregtinë tuaj elektronike? 

Çfarë është Blerja në Instagram

Një sërë "dyqanesh në Instagram" të vërtetë, një mundësi shumë interesante për ata që kanë një tregti elektronike dhe duan të shesin direkt nga platforma sociale. Është një mënyrë për të bashkëvepruar por edhe për të blerë: imagjinoni një dyqan të madh, por brenda Instagram-it, i aftë të krijojë një përvojë më interaktive të blerjes.

Si funksionon blerja në Instagram

Blerja në Instagram është shumë më e thjeshtë sesa mund ta imagjinoni. Ajo që duhet të vendosni të bëni është ta bëni përmbajtjen tuaj më tërheqëse, kështu që njerëzit të kalojnë më shumë kohë në aplikacion, duke kontrolluar dyqanet që duan dhe duke zbuluar marka të reja, pra edhe tuajat.

Gati për të filluar? Për të gjetur dyqanet nga të cilat dëshironi të shfletoni ose blini, shkoni te aplikacioni dhe klikoni në ikonën e vogël të blerjeve që duket si një qese blerjesh.

Nga atje, do të shihni dyqane nga markat që tashmë ndiqni, si dhe disa që rekomandohen bazuar në ndërveprimet tuaja në Instagram. Ju gjithashtu mund të klikoni në "Zgjedhjet e Redaktorëve" për të lëvizur nëpër kategori të ndryshme (të tilla si udhëzuesit e dhuratave), dhe për të eksploruar koleksione dhe këshilla të tjera; nëse klikoni në "Eksploroni dyqanet", do të shihni gjithashtu një listë të markave që tashmë ndiqni dhe që janë të pranishme në  dyqane. 

Si të krijoni një dyqan në Instagram

Për të krijuar një dyqan Instagram për markën tuaj, duhet të keni një llogari të Biznesit në Instagram dhe duhet të keni të drejtë ta krijoni atë: sipas Instagram, duhet të veproni në një treg të mbështetur (në varësi të vendndodhjes suaj) dhe të keni një faqe të tregtisë elektronike nga e cila të shesin produktet. Gjithmonë mbani mend se Blerja në Instagram është një shtrirje e dyqanit tuaj të tregtisë elektronike, jo domosdoshmërisht një zëvendësim.

Pas kësaj, do të duhet të lidhni llogarinë tuaj në Facebook (dhe ne do ta shpjegojmë pse më vonë!); ndiqni hapat që sugjeron Instagram për të vendosur llogarinë tuaj, për të ngarkuar imazhe të produkteve dhe për të "aktivizuar blerjet".

Këtu janë disa këshilla që duhet të mbani mend ndërsa kaloni këto hapa teknikë:

Përdorni imazhe me cilësi të lartë për produktet dhe koleksionet tuaja - mendoni për dyqanin tuaj Instagram si një lloj katalogu interaktiv. Jini përzgjedhës në lidhje me imazhet që po përdorni për produktet tuaja. Sigurohuni që ato të dallohen dhe të tregojnë shumë detaje.

Futni të gjitha informacionet e produktit: Gjithmonë imagjinoni se po krijoni një katalog, kështu që do të duhet të futni të gjitha informacionet për secilin produkt, përfshirë çmimet, ngjyrat, madhësitë, shijet, llojet, etj. transportit dhe detaje të tjera.

Bëhuni gati për të etiketuar - Pasi të keni vendosur dyqanin tuaj, hapi i fundit i rekomanduar i Instagram është të filloni etiketimin. Kur ngarkoni një imazh, zgjidhni "Etiketo produktet" dhe shkruaj emrin e produktit që dëshiron të etiketosh në atë postim. Këtë mund ta bëni edhe në Instagram Stories.

Avantazhet e të pasurit një dyqan në Instagram

Le të kthehemi te numrat. Sipas Instagram, 60% e njerëzve të anketuar thanë se zbulojnë produkte të reja falë aplikacionit në fjalë.

Facebook thotë, nga ana tjetër, se 70% e njerëzve të renditur si entuziastë të blerjeve i drejtohen Instagramit për të bërë dyqane dhe 36% e të gjithë përdoruesve të Instagram-it i konsiderojnë blerjet një hobi interesant. Një fillim i mirë, apo jo?

Këtu janë disa përfitime të tjera për të investuar në Blerjet në Instagram:

  • Free (është falas) - ka vetëm komisione për shitjet aktuale.
  • Ëhtë një tjetër dyqan në internet - një tjetër pikë kontakti me klientët tuaj.
  • Është një katalog celular: Instagrami i ka krijuar këto karakteristika në një mënyrë të thjeshtë dhe praktike, për t’i bërë të gjitha informacionet të disponueshme me një lëvizje.
  • Është një mënyrë për të ndërtuar sa vijon: ju jo vetëm që keni mundësinë të shisni dhe kështu të fitoni para, por edhe të rritni komunitetin tuaj.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations