iPhone 15 mund të prezantohet me 15 shtator. Ja çmimi…
Apple thuhet se do të presë ngjarjen e saj më të madhe të prezantimit të iPhone 15 më 13 shtator. Deri atëherë, këtu është një vështrim i shpejtë i specifikimeve dhe çmimit të zbuluar.

Një raport nga 9To5Mac pretendon se operatorët celularë kanë këshilluar në mënyrë diskrete punonjësit e tyre që të mbajnë 13 shtatorin të lirë nga çdo angazhim paraprak pasi do të ketë një njoftim të madh për smartphone. Ky sugjerim delikat tregon për një zbulim të rëndësishëm të lidhur me smartphone në atë ditë.

Gjithashtu, duke marrë parasysh traditën e qëndrueshme të Apple për të organizuar ngjarjet e lançimit të vjeshtës në shtator, ka shumë të ngjarë që kompania ta mbajë këtë traditë. Pra, nëse kjo datë është e vërtetë, atëherë mund të prisni një njoftim zyrtar nga Apple në javët ose ditët në vijim. Deri atëherë, këtu është një vështrim i shpejtë i specifikimeve dhe çmimit të zbuluar.

iPhone 15, Plus, Pro, Pro Max: Specifikimet u zbuluan përpara ngjarjes së lançimit të Apple në shtator

Të gjitha variantet e iPhone 15 thuhet se vijnë me veçorinë Dynamic Island, që do të thotë se më në fund mund të prisni një ekran me vrima në të gjithë iPhone-ët e vitit 2023. Ekranet Pro dhe Pro Max thuhet se do të bëhen me një teknologji të re: mbi-formim me presion të ulët të injektimit, ose "LIPO" siç quhet brenda Apple. Ky proces i ri do të zvogëlojë madhësinë e kufirit rreth ekranit në 1,5 milimetra. Kjo do t'i bëjë kufijtë e pajisjes më të hollë dhe do të rrisë madhësinë e ekranit. Dhe Apple planifikon të sjellë përfundimisht funksionin edhe në iPad

Që nga viti 2012, iPhone-ët janë mbështetur në karikuesin Lightning, por iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus i ardhshëm do të përqafojnë karikimin USB-C, sipas Bloomberg. Ky ndryshim mundëson një karikues universal, duke thjeshtuar karikimin e pajisjes tuaj. Ndërsa sjell transferime më të shpejta të të dhënave për përdoruesit e sinkronizimit me kabllo, disa mund ta shohin këtë ndryshim si një shpenzim të mundshëm. Veçanërisht, versionet e iPhone 15 Pro dhe Pro Max thuhet se adoptojnë skajet e titanit, duke kontribuar ndoshta në një ndjesi më të lehtë.

Ndërsa iPhone 15 dhe 15 Plus mund të mbajnë një pamje të ngjashme me modelet aktuale, mund të shtohen përmirësime të rëndësishme të kamerës dhe çipi A16 nga linja iPhone 14 Pro. Modelet Pro ka të ngjarë të kalojnë në një çip më të shpejtë 3 nanometër, i cili do të jetë SoC Bionic A17 i Apple.

Thashethemet thonë se variantet standarde të iPhone 15 do të mburren me kamera të pasme 48 megapikselë, të ngjashme me serinë iPhone 14 Pro. Ky përmirësim është thelbësor në krahasim me sensorët 12 megapikselë të parë në përsëritjet e kaluara të iPhone. Për më tepër, përsëritja Pro Max pritet të shfaqë një modul më të madh kamere me lente periskopi, duke mundësuar aftësi mbresëlënëse të zmadhimit optik 5-6x dhe të shoqëruar nga sensorë të tjerë.

Gjithashtu, çelësi fizik i heshtjes, i cili ka qenë një veçori e njohur në iPhone prej vitesh, do të zëvendësohet nga një "Buton Veprimi" i ri dhe i programueshëm. Funksioni i ri do t'ju lejojë të trajtoni funksionalitetin e modalitetit të heshtur, elektrik dore, modalitetin e fokusit, aplikacionin "Përkthe", zmadhuesin në aplikacionin e kamerës së iPhone dhe më shumë, sipas detajeve të zbuluara në versionin më të fundit beta.

Thashethemet pretendojnë se modelet iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus do të zbulohen me të njëjtat çmime të vjetra. Nëse kjo rezulton e vërtetë, atëherë çmimi i këtyre pajisjeve mund të jetë mbi 1000 Euro.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations