Si të përktheni tekstin nga imazhet përmes Google Translate? 130 gjuhë për të përkthyer tekstin nga imazhet
Këtë vit, Google Translate prezantoi një veçori që lejon përdoruesit të përkthejnë menjëherë tekstin nga imazhet në gjuhë të tjera. Funksioni është i disponueshëm në platformat iOS, Android dhe ueb dhe është jashtëzakonisht i thjeshtë për t'u përdorur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vizitoni faqen e Google Translate në pajisjen tuaj.

Sipas Google, ju mund të përdorni kamerën e telefonit tuaj për të përkthyer tekstin në aplikacionin "Përkthe" "Përkthe". Për shembull, mund të përktheni shenja ose shënime të shkruara me dorë.

Për të përkthyer tekstin nga imazhet përmes Google Translate në iOS, Android dhe Web, duhet të ndiqni këto hapa të thjeshtë:

IOS: PËR PËRKTHIM TEKST ME KAMERËN TUAJ

– Në iPhone ose iPad, hapni aplikacionin Translate Përkthe aplikacionin.

– Zgjidhni gjuhët nga dhe nga të cilat dëshironi të përktheni.

–Në fund zgjidhni një gjuhë ose prekni Zbulo gjuhën .

–Zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi përkthimin.

– Nën kutinë e tekstit, klikoni Kamera.

Për të përkthyer tekstin nga një imazh që keni kapur tashmë: Klikoni Gallery Gallery.

ANDROID: PËR PËRKTHIM TEKST ME KAMERË TUAJ

– Hapni telefonin ose tabletin tuaj Android, hapni aplikacionin Translate Përkthe aplikacionin.

– Zgjidhni gjuhët në të cilat dëshironi të përktheni dhe nga.

– Nga: Zgjidhni një gjuhë ose prekni Zbulo gjuhën.

– Zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi përkthimin.

– Në ekranin bazë të aplikacionit, prekni Kamera e kamerës.

– Për të përkthyer tekstin nga një imazh që keni shkrepur tashmë: prekni Të gjitha Galeria e Imazheve.

– Për të përkthyer atë që gjeni përmes kamerës suaj:

– Drejtojeni kamerën drejt tekstit që dëshironi të përktheni.

– Për të ngrirë tekstin e përkthyer në pamjen e kamerës, klikoni Shutter

WEB:

– Hapni faqen e internetit të Google Translate në desktopin tuaj

– Klikoni në skedën Imazhe në pjesën e sipërme majtas

– Shfletoni kompjuterin tuaj për një imazh që duhet të përkthehet

– Mund të ngarkoni një imazh .jpg, .jpeg ose .png për përkthim

– Mund të shihni imazhet origjinale dhe të përkthyera në ekranin tuaj.

Google po ju jep mundësinë e 130 gjuhëve për të përkthyer tekstin nga imazhet. Sistemi do ta përkthejë tekstin në gjuhën e paracaktuar që keni zgjedhur.

Është e rëndësishme të theksohet se saktësia e përkthimit varet nga qartësia e tekstit. Përkthimi i tekstit të vogël, të paqartë ose të stilizuar mund të mos jetë i saktë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations