Google Search risi me "scrolling" në desktop
Rezultatet e kërkimit të Google në desktop do të ngarkohen në një lëvizje të vazhdueshme në vend që të ndahen në faqe, ka njoftuar kompania. Lëvizja pason një ndryshim të ngjashëm të bërë në celular në tetor të vitit të kaluar, por nuk është një rrotull "i pafund".

Në vend të kësaj, Google do të ngarkojë gjashtë faqe me rezultate në një rrotull të vetme përpara se t'u ofrojë përdoruesve një buton "Shiko më shumë" për të shfaqur më shumë rezultate.

Google thotë se ndryshimi është duke u përhapur fillimisht për kërkimet në anglisht në SHBA, por duke gjykuar nga prezantimi i funksionit në celular, duket e sigurt të pritet që të shihen tregje dhe gjuhë shtesë të shtuara me kalimin e kohës.

Ndryshimi pasqyron dizajnin e shumicës së burimeve të mediave sociale, ku përmbajtja e re ngarkohet vazhdimisht ndërsa lëvizni poshtë një faqe në vend që t'u kërkoni përdoruesve të klikojnë ose trokasin për më shumë postime. Në mënyrë ideale, do ta bëjë kërkimin më të shpejtë dhe do ta bëjë më pak të rëndësishme që faqet e internetit të jenë në faqen e parë të rezultateve të kërkimit. Google tha më parë se "shumica e njerëzve që duan informacion shtesë" zakonisht "shfletojnë deri në katër faqe të rezultateve të kërkimit".

Megjithatë, duke pasur parasysh rënien e madhe të klikimeve që thuhet se ndodh midis dy rezultateve të para dhe pjesës tjetër të faqes së parë, lufta për të qenë faqja e parë në faqe ka të ngjarë të jetë po aq intensive sa kurrë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations