Apple prezanton aplikacionin e parë sportiv!
Apple po merr një lëvizje edhe më të madhe në sport. Kompania dje lançoi Apple Sports, një aplikacion falas për iPhone që jep rezultate në kohë reale, statistika kryesore dhe shanse të basteve live.

Në fillim, përdoruesit do të kenë akses në të dhëna të drejtpërdrejta nga NBA, NHL dhe MLS, ndër ligat e tjera. Aplikacioni, i pari i Apple në arenën sportive, po lëshohet përpara Marsit Madness, duke ofruar të dhëna në kohë reale për basketbollin NCAA për meshkuj dhe për femra. Liga të tjera do të shtohen me kalimin e kohës, duke përfshirë NFL dhe MLB.

"Ne krijuam Apple Sports për t'u dhënë tifozëve të sportit atë që ata duan - një aplikacion që ofron qasje jashtëzakonisht të shpejtë në rezultatet dhe statistikat," tha Eddy Cue, nënkryetari i lartë i Shërbimeve i Apple që mbikëqyr aplikacionin dhe ishte i përfshirë personalisht në krijimin e tij.

Aplikacioni, i cili nuk do të përfshijë reklama në lançimin e tij, përfaqëson zhytjen më të fundit të Apple në botën e sportit, një biznes shumë miliardë dollarësh në të cilin kompanitë e teknologjisë kanë hyrë kohët e fundit, duke sfiduar kompanitë e trashëgimisë mediatike që kanë mbajtur tradicionalisht të drejtat fitimprurëse të transmetimit. Ai gjithashtu kërcënon të përkeqësojë hapësirën e aplikacioneve sportive celulare që ka qenë prej kohësh e dominuar nga aplikacionet e mbështetura nga reklamat nga ESPN dhe të tjerët.

Apple në vitet e fundit ka lidhur marrëveshje me liga të ndryshme sportive, të tilla si MLB dhe MLS, për të transmetuar lojëra në shërbimin e saj të transmetimit Apple TV+. Amazon, një rival kryesor në industrinë e teknologjisë dhe transmetimit, ka filluar të transmetojë ekskluzivisht "Thursday Night Football" dhe një lojë NFL të Premten e Zezë.

Ndërsa Apple Sports mund t'i paralajmërojë përdoruesit se ku po transmetohet një lojë, ai nuk do të transmetojë lojëra direkt brenda aplikacionit, në vend të kësaj t'i drejtojë përdoruesit te aplikacioni i duhur për të parë veprimin.

Kompanitë e teknologjisë dhe mediave po shikojnë gjithnjë e më shumë të drejtat sportive për të grumbulluar një audiencë me pagesë për shërbimet e tyre të transmetimit. Në muajt e fundit, playoffet e NFL dhe Super Bowl thyen rekordet e vlerësimeve dhe transmetimi ekskluziv i NBCUniversal Peacock i një loje wild card çoi në ditën më të madhe të transmetimit të regjistruar në histori, sipas Nielsen.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations