Windows 11 së shpejti do të ketë një faqe kryesore të cilësimeve që vendos kontrollet tuaja më të përdorura në një vend
 
TE SUGJEROJME
Microsoft po i afrohet lëshimit të një faqeje të re të cilësimeve në Windows 11. Në një përditësim të shpërndarë në Windows Insiders në Kanalin Beta, Microsoft shtoi një faqe kryesore me "karta interaktive" që ju lejojnë të kaloni shpejt në cilësime të ndryshme, si p.sh. personalizimi i pajisjes. Kontrollet Bluetooth, rikuperimi i llogarisë dhe më shumë.

Faqja do të shfaqë gjithashtu cilësimet e rekomanduara që ndryshojnë në bazë të "modeleve specifike të përdorimit", duke ju dhënë shkurtore për çfarëdo cilësime që përdorni më shumë, si lejet e ekranit, zërit dhe kërkimit. Ju mund të shihni se si mund të duket e gjithë kjo në imazhin e ngulitur më poshtë.

Duket se Microsoft po përdor gjithashtu këtë faqe të re si një mënyrë për të reklamuar disa nga shërbimet e veta. Ekziston një seksion që tregon se sa hapësirë ruajtëse në renë kompjuterike keni në OneDrive, së bashku me dy karta të dedikuara për të treguar statuset tuaja të abonimit për Microsoft 365 dhe Xbox. Microsoft thotë se menyja do të ketë deri në shtatë karta për të filluar, "me të tjera së shpejti". Kompania fillimisht filloi testimin e kësaj veçorie në qershor.

Një tjetër veçori e pastër që Microsoft mund të lëshojë së shpejti është aplikacioni Windows Backup. I prezantuar për herë të parë në maj, aplikacioni ju lejon të bëni kopje rezervë të kompjuterit tuaj kur përgatiteni për të përdorur një të ri. Përveç aplikimit automatik të cilësimeve ekzistuese në kompjuterin tuaj të ri, ai do të bartë gjithashtu çdo aplikacion të gozhduar në desktopin tuaj, menynë Start dhe shiritin e detyrave. Microsoft thotë se nuk do t'i instalojë automatikisht këto aplikacione në kompjuterin tuaj të ri, por do të ofrojë shkurtore që ju lidhin me Dyqanin e Microsoft ose me faqen e internetit të zhvilluesit për t'i riinstaluar ato.

Së fundmi, Microsoft po shtyn një përditësim të vogël për veçorinë e tij të ndriçimit dinamik. Pasi të shpërndahet për të gjithë, do të jeni në gjendje të përdorni mjetin për të sinkronizuar ngjyrën e theksit të Windows me pajisjet tuaja periferike dhe komponentët e PC-së, si dhe për të vendosur ngjyra të personalizuara për pajisjet tuaja.

Të gjitha këto veçori vijnë me Windows 11 Insider Preview Build 22631.2262, i cili po shpërndahet në kanalin Beta tani.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations