Modemi 5G i iPhone 15 Pro thuhet se rrit shpejtësinë deri në 24 përqind
iPhone 15 Pro mund të vijë me lidhje më të mirë 5G. Kjo është sipas të dhënave nga SpeedSmart (nëpërmjet 9to5Mac), të cilat tregojnë se iPhone 15 Pro do të ofrojë deri në 24 përqind shpejtësi më të shpejtë të shkarkimit 5G në krahasim me paraardhësin e tij iPhone 14 Pro.

Siç tregohet nga të dhënat nga SpeedSmart, kërcimi më i madh ndodhi në rrjetin e Verizon, i cili tregoi një shpejtësi mesatare shkarkimi prej 195.83 Mbps në iPhone 14 Pro, në krahasim me 243.06 Mbps në iPhone 15 Pro. Ndërkohë, iPhone 15 Pro në T-Mobile kishte shpejtësinë mesatare më të shpejtë të shkarkimit 5G me 300.92 Mbps, në krahasim me 204.34 Mbps në AT&T.

Pavarësisht këtij ndryshimi të konsiderueshëm, shpejtësia e ngarkimit u rrit vetëm pak në të tre operatorët kryesorë. Arsyeja e përmirësimit ka të ngjarë të ketë të bëjë me një përmirësim të modemit të iPhone 15 Pro dhe Pro Max.

Ndërsa Apple nuk ka përmendur se me cilin lloj modemi vijnë pajisjet, SpeedSmart thotë se modelet Pro kanë modemin Snapdragon X70 të Qualcomm, të cilin kompania e reklamon se ofron “shpejtësi të pakrahasueshme të të dhënave, mbulim dhe vonesë”. Modemi vjen gjithashtu me një procesor të integruar AI që supozohet të përmirësojë lidhjen e tij nëpër frekuencat 5G, duke përfshirë sinjalet mmWave me valë të shkurtër. Modemi Snapdragon X70 vjen gjithashtu në linjën Galaxy S23 të Samsung.

Edhe pse ka zëra se Apple është duke punuar në modemet e veta 5G, kompania kohët e fundit zgjati marrëveshjen e saj të furnizimit me modem deri në vitin 2026, kështu që mund të na duhet të presim disa gjenerata të tjera për të parë se çfarë ka në dyqan Apple. Para-porositë për iPhone 15 janë drejtpërdrejt tani, me disponueshmëri duke filluar nga 22 shtatori.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations