Microsoft tërheq shumë lojëra të njohura nga Xbox 360 Marketplace
 
TE SUGJEROJME
Microsoft do të heqë një sërë lojërash të dashura nga Xbox 360 Marketplace më 7 shkurt, sipas një faqeje mbështetëse në faqen e internetit të Xbox (nëpërmjet Wario64), që do të thotë se nuk do të mund t'i blini ato pas kësaj date.

Nuk janë të gjitha lajmet e këqija. Nëse keni blerë tashmë një lojë që po tërhiqet, mund ta shkarkoni sërish pas datës 7 shkurt. Lojërat që hiqen dhe që janë të disponueshme në dyqanet Xbox One dhe Xbox Series X / S do të mbeten të blera në ato platforma.

Por kjo do të thotë që lojërat dixhitale të disponueshme vetëm në Xbox 360 Marketplace do të jenë të padisponueshme për blerje brenda vetëm një jave. Përdoruesit në Resetera kanë kuptuar se cilat lojëra hyjnë në atë kategori dhe do të largohen përgjithmonë, dhe lista përfshin disa tituj të njohur si Jet Set Radio, Left 4 Dead dhe Left 4 Dead 2, Spelunky dhe The Orange Box.

Lojërat që largohen nga Xbox 360 Marketplace ndryshojnë në bazë të rajonit tuaj dhe ju mund të shihni se cilët tituj po tërhiqen duke kontrolluar faqen e Microsoft-it. Këtu është lista e plotë për SHBA.

Kur u pyet për heqjet, Microsoft ndau këto deklarata nga menaxheri global i marketingut të produkteve të Xbox, Bree Adams me The Verge:

"Duke filluar nga 7 shkurt 2023, një grup i kufizuar lojërash, shtesash dhe përmbajtjesh në lojë nuk do të blihen më në tregje të zgjedhura nëpërmjet Dyqanit Xbox 360. Këta tituj nuk do të mund të blihen më vetëm në Dyqanin Xbox 360 dhe titujt që janë të disponueshëm për t'u blerë në Dyqanet Xbox One dhe Xbox Series X|S do të mbeten të blihen. Ju do të jeni ende në gjendje të luani disqe ose lojëra të shkarkuara më parë në konzolat tuaja Xbox 360 dhe moderne, nëse ato janë tituj të përputhshëm me të kaluarën. Për më shumë informacion mbi lojërat e ndikuar në rajonin tuaj, vizitoni këtu."

Titujt e ndikuar të Xbox 360 të blerë përpara datës 7 shkurt 2023 do të jenë të disponueshëm për t'u rishkarkuar përmes përmbajtjes suaj të blerë më parë përmes Historisë së Shkarkimeve të Xbox 360 këtu.

Fatkeqësisht, humbja e aftësisë për të blerë video lojëra dixhitale të vjetra po bëhet diçka e zakonshme. Nintendo do të mbyllë eShop në Wii U dhe 3DS në më pak se dy muaj. Microsoft më parë ka hequr disa tituj të Forza-s. Dhe në fund të vitit 2021, Sony e bëri shumë më të vështirë blerjen në dyqanet PS3 dhe Vita.

Ndërsa është zhgënjyese që nuk keni shumë kohë për të bërë një zgjedhje për blerjen e këtyre titujve të Xbox 360 që po zhduken, të paktën ne e dimë se kur do të largohen. Pra, nëse jeni lëkundur për të marrë më në fund The Orange Box në Xbox, sigurohuni që ta merrni atë përpara datës 7 shkurt.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations