Microsoft mbyll platformën e realitetit virtual që kompania bleu në 2017
 
TE SUGJEROJME
Microsoft po ngushton ambiciet e tij metaverse. Në një postim në blog të zbuluar nga VentureBeat (nëpërmjet The Verge), kompania njoftoi se do të mbyllte AltspaceVR, platformën e realitetit virtual social që kompania bleu në 2017, më 10 mars 2023.

Microsoft ia atribuoi vendimin dëshirës për t'u fokusuar në Mesh , platforma e realitetit të përzier që kompania njoftoi në 2021 dhe më vonë tha se do të vinte te Teams.

“Ne presim me padurim atë që do të vijë, duke përfshirë lançimin tonë të Microsoft Mesh, një platformë e re për lidhje dhe bashkëpunim, duke filluar duke mundësuar vendet e punës në mbarë botën,” tha Microsoft. “Në afatin e afërt, ne po i përqendrojmë përpjekjet tona VR në përvojat në vendin e punës, duke mësuar nga dhe përkrah klientëve dhe partnerëve tanë të hershëm dhe duke u siguruar që ofrojmë një bazë që mundëson siguri, besim dhe pajtueshmëri. Me kalimin e kohës, ne shpresojmë të zgjerojmë përvojën e konsumatorit.

Lajmi për mbylljen vjen pasi Microsoft konfirmoi se do të pushonte nga puna 10,000 punonjës deri në fund të marsit. Sipas Windows Central, Microsoft planifikon të shkurtojë të gjithë ekipin AltspaceVR si pjesë e riorganizimit. Sipas Bloomberg, kompania gjithashtu uli numrin e punonjësve të ekipit të saj HoloLens. Gjatë vitit të kaluar, divizioni ka parë largimin e ish-kreut Alex Kipman, i cili u largua nga Microsoft në qershor mes akuzave për sjellje të pahijshme seksuale dhe pauzës së një marrëveshjeje blerjeje me ushtrinë amerikane. Në vitin 2022, Microsoft gjithashtu thuhet se braktisi planet që kishte për një pajisje të re HoloLens.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations