"Më shumë PlayStation 5 në dyqane" Premtimet e Sony për vitin 2023
 
TE SUGJEROJME
Marco Saletta iu bashkua Sony në vitin 2010 si drejtor i shitjeve, disa vite më vonë ai u bë menaxher i përgjithshëm i Sony Interactive Entertainment Italy dhe tani ai mban të njëjtin rol, por për të gjithë Evropën Jugore.

Saletta, e cila është nga Roma, është gjithashtu një gamer, gjë që duket qartë duke pasur parasysh punën që ai bën: “Lojërat e mia të preferuara janë padyshim Uncharted 4, God of War më i fundit, një nga të paktat që kam gjetur kohën për të përfunduar. dhe Princi i parë i Persisë. Sigurisht, duke qenë një tifoz futbolli, kam luajtur pak a shumë të gjitha versionet e FIFA-s”, na tha ai kur e intervistuam.

Marco Saletta iu bashkua Sony në vitin 2010 si drejtor i shitjeve, disa vite më vonë ai u bë menaxher i përgjithshëm i Sony Interactive Entertainment Italy dhe tani ai mban të njëjtin rol, por për të gjithë Evropën Jugore (p.sh. Italia, Franca, Belgjika, Luksemburgu, Spanja, Portugalia dhe Greqia).

Saletta, e cila është nga Roma, është gjithashtu një gamer, gjë që duket qartë duke pasur parasysh punën që ai bën: “Lojërat e mia të preferuara janë padyshim Uncharted 4, God of War më i fundit, një nga të paktat që kam gjetur kohën për të përfunduar. dhe Princi i parë i Persisë. Sigurisht, duke qenë një tifoz futbolli, kam luajtur pak a shumë të gjitha versionet e FIFA-s”, na tha ai kur e intervistuam.

Nuk ka më çmime të çmendura për PS5

Nuk e takuam për të folur për këtë, por mbi të gjitha për të diskutuar me të një problem që ka PlayStation 5. Dhe që e ka pasur gjithmonë: konsola thjesht nuk mund të gjendet.

Nuk u gjet në Krishtlindje 2021 dhe vështirë se mund të gjendej në Krishtlindje 2022, nëse jo me kosto joproporcionale, rreth 800-1000 euro, dhe Sony e di mirë: "Që nga fillimi, ne kemi pasur një kërkesë shumë të lartë në të gjithë botën. botë”, e cila dukshëm ka tejkaluar ofertën, edhe për shkak të një situate të pafavorshme kontigjente, në mes të krizës së çipit dhe rritjes së çmimit të lëndëve të para. E megjithatë, kjo situatë duket e destinuar të ndryshojë: "Duke filluar nga muajt shkurt dhe mars, të gjitha vendet, në të gjithë botën, do të kenë stoqe të reja PS5 të përshtatura me kërkesën e atij vendi - na shpjegoi Saletta - Në disa dyqane italiane. rimbushja tashmë është bërë dhe tastiera është tashmë e disponueshme në raft”. Me çmimin e tij, që është ajo që ka më shumë rëndësi dhe me gjithë respektin për skalperët dhe spekulatorët e ndryshëm, që është 449,99 euro për versionin dixhital, 549,99 për versionin me disqe dhe 629,99 për atë të paketuar me disa lojëra.

Këtu ka dy pika të rëndësishme:

Ndryshe nga sa mendohej në fund të vitit 2022, këto furnizime të reja nuk kanë të bëjnë vetëm me tregjet aziatike, por janë të destinuara për të gjithë;

Asgjë nuk ndryshon në tastierë, nuk është ndryshe brenda, nuk ka komponentë të rinj, Sony nuk ka gjetur furnizues të rinj.

Nuk pritet as ardhja e versionit phantom Slim, të paktën jo në afat të shkurtër: “Momentalisht nuk është planifikuar një version i ri i konsolës”, na konfirmoi Saletta. Si e bënë atë atëherë? Nga sa kemi mundur të kuptojmë, "prodhimi është riorganizuar sipas kërkesës" dhe gjithashtu "kushtet ekonomike botërore janë më të mira", prandaj ndoshta është e mundur të prodhohet më shpejt se më parë edhe nëse në të njëjtën mënyrë si më parë. Me sa duket edhe duke shpërndarë më mirë sasitë në pjesë të ndryshme të botës.

2023 i PlayStation 5 dhe ardhja e VR2

Megjithatë, mënyra se si arritëm atje ka pak rëndësi, ajo që ka rëndësi është se është një moment historik i rëndësishëm që arrin në një moment domethënës: tradicionalisht, vitet e tretë dhe të katërt të jetës janë vitet themelore për një tastierë, ato në të cilat hardueri shfrytëzohet në është më e mira dhe ku vijnë lojërat më të mira. Pra, çfarë do të jetë viti 2023 për PS5? "Do të jetë në emër të inovacionit që ne kemi gjurmuar tashmë në kohën e debutimit - na tha Saletta - Tituj të fortë si Gran Turismo 7 dhe Horizoni i parë ishin menjëherë në dispozicion, vitin e kaluar erdhi Zoti i ri i Luftës, ky Viti do të jetë radha e Marvel's Spider-Man 2 (në vjeshtë, ed), Forspoken dhe një Final Fantasy e re”.

Dhe padyshim që viti 2023 është viti i DualSense Edge, kontrolluesi i krijuar për profesionistët (testi) dhe i VR2, shikuesi i ri i realitetit virtual. Kompania ka kundërshtuar thashethemet e Bloomberg për një përgjysmim të mundshëm të prodhimit për shkak të porosive shumë nën pritshmëritë, duke shpjeguar se "ne nuk e kemi ulur prodhimin e PlayStation VR2" dhe në të vërtetë kemi vënë re "entuziazmin e fansave për debutimin e radhës". Nga ana e tij, Saletta na shpjegoi se do të ketë "stoqe të mjaftueshme për të përmbushur kërkesën: do të mbetet një produkt i veçantë, por kushdo që dëshiron ta blejë do ta gjejë". Niche dhe dyshimet burojnë mbi të gjitha nga çmimi, i cili është 599.99 euro: i shtuar atij të konzollës, ai bën gati 1200 euro, që janë shumë para. Për këtë, kompania nuk fshihet: "Është një pajisje e shtrenjtë, por ne besojmë se çmimi është adekuat për vlerën e produktit dhe përmbajtjen e tij teknologjike - na tha përsëri Saletta - Ekziston një shikues 4K me 110 gradë të shikimi i përmirësuar, gjurmimi i kokës dhe gjurmimi i syve, sensorë të rinj, sëmundja e lëvizjes praktikisht e zero dhe mund ta përdorni edhe me syze pa asnjë problem”.

Po PlayStation 6?

Dhe sigurisht që ekziston një listë me mbi 30 lojëra tashmë gati ose që vijnë së shpejti (këtu lista e plotë), ndër të cilat veçohen GT7, Resident Evil Village dhe Horizon: Call of the Mountain.

Është ende shumë herët për të kuptuar nëse VR2 do të jetë ndryshimi i lojës për video lojërat e realitetit virtual dhe në përgjithësi për qasjen e njerëzve ndaj realitetit virtual, por një gjë është e sigurt: Sony nuk ka ndërmend të braktisë lojërat siç i kemi kuptuar deri tani. Kur e ngacmuam me disa pyetje në lidhje me PlayStation 6-in e ardhshëm, i cili mund të mbërrinte midis 2027 dhe 2028, Saletta ishte e qartë: "Unë imagjinoj se nuk do të jetë vetëm VR, sepse ne duam të vazhdojmë t'u ofrojmë klientëve të gjitha përvojat e mundshme, madje edhe loja më tradicionale, siç kemi bërë deri tani”. Më shumë: "Falë përdorimit të kinemasë dhe serialeve televizive (referenca është tek Uncharted dhe e bukura The Last of Us, ed) ne jemi në gjendje t'i afrojmë me lojërat edhe ata që ndoshta nuk kanë menduar kurrë të luajnë lojëra". Pavarësisht nëse është në VR apo jo, nuk ka rëndësi.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations