Instagram po punon për funksionin e ri të reels. Veçoria quhet Blend, por çfarë sjell ajo?
Funksioni i ri i Instagram synon të krijojë një furnizim privat të Reels të rekomanduar bazuar në interesat e një përdoruesi dhe mikut të tyre. Instagram po punon për një veçori të re të quajtur Blend, e cila pritet të lejojë përdoruesit e Instagram të shikojnë Reels njëkohësisht me miqtë e tyre.

Instagram Reels ka qenë një mënyrë shumë e njohur për njerëzit që të lidhen më mirë me miqtë dhe ndjekësit e tyre duke shpërndarë një video me kohëzgjatje të shkurtër për një temë të interesit të tyre.

Tani kjo veçori, Blend aktualisht në fazën e prototipit synon të krijojë një burim privat të Reeleve të rekomanduara bazuar në interesat e një përdoruesi dhe mikut të tyre. Ideja pas Blend është të bëjë përvojën e shikimit të Reels më interaktive dhe të këndshme duke mundësuar ndarjen në bashkëpunim.

Me Blend, mund të ftoni një mik për t'u bashkuar dhe algoritmi i Instagram do të kurojë një furnizim me Reels që beson se të dyve mund t'ju pëlqejë. Ky kurim bazohet në zakonet tuaja të shikimit dhe në bobinat që keni ndarë me njëri-tjetrin më parë.

Karakteristika e re fillimisht u vu në dukje nga inxhinieri Alessandro Paluzzi, i cili vuri në dukje se furnizimi privat do të krijohej bazuar në bobinat e ndara midis përdoruesve. Për më tepër, pamja e ekranit e veçorisë së ndarë nga Paluzzi në X (Ish Twitter) zbuloi se furnizimi i ri do të ishte ekskluziv vetëm për dy përdoruesit dhe ata do të kishin mundësinë të dilnin nga Blend në çdo kohë.

Për t'ju ndihmuar ta vizualizoni atë, mendoni për Blendin si të ngjashëm me listën e luajtjes së Blend të Spotify, e cila kombinon këngët e zgjedhura të dy përdoruesve të ndryshëm në një listë dëgjimi. E lëshuar në vitin 2021, kjo veçori Spotify me të njëjtin emër, i lejon përdoruesit të kurojnë këngët e tyre të preferuara së bashku në një listë të përbashkët dëgjimi, raporton TechCrunch. Ngjashëm me këtë, në vend të këngëve, Blend i Instagram-it synon të kombinojë interesat tuaja të Reel në një video të vetme vertikale, posaçërisht për ju të dy.

Nuk është e qartë nëse Blends do të përditësohet vazhdimisht me sugjerime të reja video ose do të rifreskohet sipas një orari të caktuar.

Ndërsa Instagram nuk ka dhënë shumë detaje rreth Blend dhe nuk ka asnjë garanci se kur do të lansohet për publikun e gjerë, kjo veçori me siguri duket se ka potencialin për të përmirësuar përvojën e shikimit social në platformë. Mund të krijojë një mënyrë më të personalizuar dhe tërheqëse për miqtë që të zbulojnë dhe shijojnë Reels së bashku.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations