E gjeni dot? Gjëja e parë që bën CEO i Google në mëngjes është kjo…
 
TE SUGJEROJME
CEO i Google, Sundar Pichai dhe drejtues të tjerë të teknologjisë e nisin ditën e tyre me Techmeme, një faqe interneti që ofron një përmbledhje të lajmeve më të fundit të teknologjisë, duke treguar rëndësinë e të qëndruarit të përditësuar në industrinë e teknologjisë me ritme të shpejta.

Rutina e mëngjesit e CEO-t të Google Sundar Pichai mund t'ju befasojë. Në vend që të shfletojë gazetat ose të kontrollojë mediat sociale, ai e fillon ditën e tij duke u zhytur në lajmet më të fundit të teknologjisë në një faqe interneti të quajtur Techmeme, sipas një raporti të publikuar nga Wired.

Techmeme, e themeluar nga Gabe Rivera në 2005 mbledh titujt nga burimet kryesore të teknologjisë si Bloomberg, CNBC dhe The Verge. Ai synon të sigurojë një përmbledhje të shpejtë të përditësimeve më të rëndësishme të industrisë pa ndonjë shpërqendrim si dritaret kërcyese ose reklamat.

Pichai nuk është i vetmi emër i madh në teknologji që mbështetet në Techmeme. Mark Zuckerberg, CEO i Meta dhe drejtues të tjerë të rangut të lartë si CTO i Metës, Andrew Bosworth dhe kreu i Instagramit, Adam Mosseri janë lexues të rregullt. Edhe CEO i Microsoft Satya Nadella dhe ish-CEO i Twitter Dick Costolo gjejnë kohë për të.

Techmeme nuk është vetëm për personat e brendshëm të industrisë. Investitorët si David Tisch nga BoxGroup dhe TechStars gjithashtu i drejtohen faqes disa herë në ditë për të qëndruar të informuar rreth zhvillimeve të rëndësishme të teknologjisë.

Ndërsa Pichai e nis ditën e tij me Techmeme, drejtues të tjerë të teknologjisë kanë rutinat e tyre të mëngjesit. CEO i Apple, Tim Cook fillon duke lexuar emailet e komenteve të klientëve, të ndjekur nga një stërvitje. Drejtori ekzekutiv i Spotify, Daniel Ek, shijon një përzierje lajmesh dhe librash, ndërsa CEO i Snapchat, Evan Spiegel, preferon lajmet nga mediat tradicionale si Wall Street Journal dhe Financial Times.

Popullariteti i Techmeme midis këtyre figurave me ndikim nënvizon rëndësinë e tij si një burim i domosdoshëm për të qëndruar i përditësuar në botën e teknologjisë që po zhvillohet me shpejtësi. Siç tregojnë Pichai dhe të tjerët, fillimi i ditës me një dozë lajmesh nga industria vendos tonin e suksesit në peizazhin e teknologjisë me ritme të shpejta.

Përtej Techmeme, zakonet e drejtuesve të teknologjisë hedhin dritë mbi qasjet e tyre për të qëndruar të informuar dhe të përgatitur për ditën në vazhdim. Për Pichai, Techmeme ofron një përmbledhje koncize të zhvillimeve më të fundit të teknologjisë, duke e lejuar atë të kuptojë shpejt tendencat e industrisë dhe sfidat e mundshme me të cilat përballet Google.

Ndërkohë Zuckerberg dhe homologët e tij në Meta mbështeten në Techmeme për të qëndruar në krah të lëvizjeve të konkurrentëve dhe teknologjive në zhvillim që mund të ndikojnë në platformat e tyre. Në mënyrë të ngjashme, investitorët si Tisch përdorin faqen si një barometër për të vlerësuar shëndetin dhe trajektoren e sektorit të teknologjisë, duke ndihmuar në informimin e vendimeve të tyre për investime.

Ndërsa industria e teknologjisë vazhdon të evoluojë me një ritëm të shpejtë, rëndësia e të qenit të informuar nuk mund të mbivlerësohet. Qoftë nëpërmjet Techmeme ose burimeve të tjera, drejtuesit e teknologjisë e njohin vlerën e fillimit të ditëve të tyre me një kuptim të plotë të zhvillimeve më të fundit në fushën e tyre. Është një zakon që u shërben atyre mirë teksa lundrojnë në peizazhin gjithnjë në ndryshim të teknologjisë dhe inovacionit.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations