Apple dhe Google në luftë kundër Covid-19
 
TE SUGJEROJME
     
Apple dhe Google në luftë kundër Covid-19 por jo me aplikacion.

Apple dhe Google duan ta bëjnë më të lehtë për instancat shëndetësore që të bashkohen me sistemin e tij të njoftimit të ekspozimit ndaj koronavirusit, duke krijuar një opsion të ri që do t'i lejojë ato të ndihmojne njerëzit të gjurmojnë dhe paralajmërojnë njëri-tjetrin për infeksionet e koronavirusit pa pasur nevojë të krijojn një aplikacion.

Opsioni i ri, i quajtur shprehje e njoftimeve të ekspozimit, do t'i lejojë njerëzit të bashkohen me njoftimet e koronavirusit të Apple dhe Google pa pasur nevojë të shkarkojnë një aplikacion nga departamenti i tyre shëndetësor lokal. Kjo, thanë të dy kompanitë, do të ndihmojë pa bërë presion mbi zyrtarët shëndetësorë, disa prej të cilave u kanë thënë kompanive të teknologjisë se nuk kanë burime te mjaftueshme për të ndërtuar një aplikacion.

Kompanitë thanë se ata do të vazhdojnë të mbështesin autoritetet e shëndetit publik të cilët kanë ndërtuar aplikacionet e tyre, të tilla si Kanadaja.

Ky veprim shënon një ndryshim për Apple dhe Google të cilët filluan të punojnë në përpjekjen e përbashkët të koronavirusit në pranverë, pak a shume kur përhapja e koronavirusit u bë më evidente.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations