Aplikacioni i takimeve Tinder shton sigurinë, kërkon të jetë sa më i besueshëm!
Tinder po prezanton kontrolle të zgjeruara të identitetit për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë një pasaportë ose patentë drejtimi që kontrollohet kundrejt një video selfie. Kushdo që regjistrohet në skemën vullnetare do të marrë një ikonë në profilin e tyre, duke verifikuar se mosha dhe ngjashmëria e tyre janë autentike.

Aplikacioni i takimeve është shënjestruar vazhdimisht nga mashtruesit. Organizata bamirëse Victim Support tha se masa ishte e mirëpritur, por shtoi se platformat si Tinder duhej të "shkonin më tej".

"Sigurimi i verifikimit të identitetit të jetë i detyrueshëm në të gjitha aplikacionet e takimeve, në vend të opsionit, do të ishte më i fuqishëm," tha zëdhënësi i bamirësisë Wayne Stevens për BBC.

"Mashtrimi i romancës është një krim shkatërrues, veçanërisht për shkak të turpit dhe stigmës rreth tij."

Mashtrimi i njohur gjithashtu si peshkimi i maceve përfshin një person që hyn në një marrëdhënie ndërsa pretendon se është dikush tjetër.

Qëllimi i tyre mund të jetë të mashtrojnë dikë në një marrëdhënie romantike, shpesh me qëllim të mashtrimit të parave prej tyre. Ka pasur thirrje për veprime më të ashpra për të luftuar këtë praktikë.

Tinder thotë se sistemi që po prezanton duhet t'u japë përdoruesve më shumë besim se njerëzit që takojnë në aplikacion janë ata që thonë se janë.

Ai do të shohë përdoruesit që verifikojnë një foto duke marrë një simbol blu të ikonës së kamerës dhe ata që dëshmojnë se ID e tyre është autentike duke marrë një simbol blu të ikonës së ID-së. Kushdo që përfundon të dy hapat do t'i jepet një shenjë blu. Sistemi u prezantua në Australi dhe Zelandën e Re në 2023.

Firma thotë se ata që zgjodhën të verifikoheshin në këto vende kishin shumë më shumë gjasa të merrnin një ndeshje - me një rritje prej 67% në ndeshje krahasuar me përdoruesit e paverifikuar.

Së bashku me Mbretërinë e Bashkuar, mjeti është sjellë edhe për njerëzit me bazë në SHBA, Brazil dhe Meksikë. Nuk është iniciativa e parë e tillë nga aplikacioni – i cili është shkarkuar më shumë se gjysmë miliardë herë dhe e përshkruan veten si “aplikacioni më i popullarizuar në botë për të takuar njerëz të rinj”.

Më parë është përpjekur të verifikojë njerëzit përmes selfie-ve, si dhe duke u dhënë shenja blu të famshmeve.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations