WhatsApp lançon funksionin e Kodit Sekret për super bisedat personale: Çfarë është dhe si aksesohet?
 
TE SUGJEROJME
WhatsApp ka lançuar një veçori të re të Kodit Sekret për bisedat, që është një nga përditësimet kryesore për sa i përket privatësisë. Mund të krijoni një fjalëkalim unik me fjalë ose emoji për të siguruar bisedat tuaja me një kod kalimi që vetëm ju e dini.

WhatsApp ka lançuar një veçori të re të Kodit Sekret për bisedat, që është një nga përditësimet kryesore për sa i përket privatësisë. Përdoruesit tashmë mund të shtojnë një kyç në bisedat e tyre super personale në WhatsApp, por kishte një zbrazëti në këtë. Platforma i lejoi njerëzit të mbanin të njëjtin fjalëkalim të gjurmëve të gishtërinjve për bisedat private të WhatsApp-it që përdorin për të zhbllokuar telefonin e tyre, që në thelb do të thoshte se nëse dikush arrin të regjistrojë gjurmët e gishtërinjve në telefonin tuaj, atëherë ata gjithashtu do të jenë në gjendje të kontrollojnë bisedat e tyre në WhatsApp.

Me përditësimin e ri, gjithçka ndryshon pasi WhatsApp ka forcuar sigurinë duke nxjerrë funksionin e ri të Kodit Sekret për të gjithë përdoruesit. Tani, mund të krijoni një fjalëkalim unik me fjalë ose emoji për të siguruar bisedat tuaja me një kod kalimi që vetëm ju e dini. Është interesante se ju gjithashtu mund të vendosni cilësimet për të hyrë në bisedat e kyçura duke shtypur vetëm kodin sekret në shiritin e kërkimit, sipas detajeve të zbuluara nga drejtuesi më i lartë i kompanisë.

"Përhapja e kodit sekret në Chat Lock në WhatsApp në mënyrë që të mbroni bisedat tuaja me një fjalëkalim unik. Tani mund t'i vendosni bisedat tuaja të kyçura të shfaqen vetëm kur shkruani kodin sekret në shiritin e kërkimit, në mënyrë që askush të mos mund të zbulojë pa dashje biseda private”, tha CEO i Meta.

Si të mbyllni shpejt bisedat?

WhatsApp thotë se nuk do t'ju duhet të vendosni cilësimet individuale të bisedës për të kyçur një bisedë, pasi tani thjesht mund të shtypni gjatë një bisedë për ta kyçur atë.

Si të hyni në veçorinë e re të kodit sekret WhatsApp?

Për t'i mbajtur bisedat tuaja private në WhatsApp, thjesht duhet të hapni listën e bisedave të kyçura dhe të prekni tre pikat në krye. Pas kësaj, shkoni te cilësimet e kyçjes së bisedës, aktivizoni "Fshih bisedat e kyçura" dhe vendosni një kod sekret që mund ta mbani mend.

Pas kësaj, bisedat tuaja të kyçura nuk do të shfaqen në dritaren kryesore të bisedës, duke ofruar më shumë privatësi sesa dizajni aktual i WhatsApp që shfaq një shkurtore për bisedat e kyçura kur rrëshqitni poshtë në ekranin e bisedës.

Nëse dëshironi të shihni bisedat tuaja të kyçura, thjesht futni kodin sekret në shiritin e kërkimit. Mos harroni, kjo dukshmëri është e përkohshme dhe zgjat vetëm derisa të dilni nga aplikacioni, duke siguruar një përvojë të sigurt dhe private bisede.

Kodi sekret i WhatsApp: A është funksioni i ri tani i disponueshëm?

WhatsApp ka filluar të nxjerrë funksionin duke filluar nga sot dhe kështu, do të duhet kohë për të arritur të gjithë përdoruesit. Njerëzit duhet të presin disa ditë që funksioni të arrijë në telefonin e tyre.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations