WhatsApp do t'i bllokojë njerëzit që të bëjnë “screenshot” nga biseda apo fotografitë tuaja! Ja se si…
Përdoruesit e WhatsApp mund të parandalojnë ndjekjen e fotove të tyre duke përdorur këtë veçori që tani po testohet në versionin beta. WhatsApp tashmë i ka bllokuar njerëzit nga marrja e fotografive ose videove me një shikim, por së shpejti, e njëjta veçori do të aktivizohet edhe për fotografitë e profilit tuaj.

Opsioni i ardhshëm është parë në versionin beta të Android 2.24.4.25 që do të shfaqet publikisht në javët e ardhshme.

WhatsApp i lejon njerëzit të kenë fotografitë e tyre të profilit, por për një kohë më të gjatë, njerëzit kanë vënë në dukje mungesën e sigurisë nëse dikush përpiqet të marrë fotografinë e tyre nga ekrani, e cila është një makth privatësie dhe mund të përdoret me qëllime të gabuara.

Marrja e një fotografie nga ekrani është një pushtim serioz i privatësisë së një personi dhe në shumicën e rasteve as që e kuptoni kur dikush e bën këtë me foton tuaj. Sidoqoftë, WhatsApp ka gjetur një mënyrë të shkëlqyeshme për të paralajmëruar personin, dhe e njëjta gjë do të jetë e zbatueshme kur ata të përpiqen të kapin edhe foton e profilit.

Aplikacioni i mesazheve do të ofrojë fillimisht një ekran të zi në vend të kapjes së fotografisë dhe do të informojë pronarin me një mesazh që thotë: "Nuk mund të bëj një pamje nga ekrani për shkak të kufizimeve të aplikacionit". Duket se WhatsApp nuk do ta ketë këtë veçori të privatësisë opsionale, që do të thotë se nuk mund t'i ndryshoni manualisht cilësimet e privatësisë, vetëm në rast se ju ndiheni sikur ta bëni atë.

WhatsApp nuk është e vetmja platformë në pronësi të Meta për të mbështetur këtë veçori. Facebook ka ofruar një mjet unik mbrojtës të fotografisë së profilit që bllokon të tjerët të marrin një pamje të fotografisë.

Aplikacioni i mesazheve po punon gjithashtu në stile të reja formatimi për tekstin, dhe së fundmi, përdoruesit kanë pasur katër opsione të tjera që i lejojnë ata të shtojnë pika me pika, pika të numëruara, tekste në linjë dhe të bllokojnë tekstet e kuotave gjatë dërgimit në WhatsApp. Këto shkurtore janë të disponueshme për përdoruesit e WhatsApp në celular, desktop dhe madje edhe versionin e uebit që funksionon përmes shfletuesve.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations