Tik Tok lançon llogari të verifikuara për artistët, aktivizohen nga çdo muzikant!
TikTok lançon llogaritë e artistëve. Këto llogari mund të aktivizohen nga çdo muzikant dhe vijnë me mjete për të ndihmuar artistët të arrijnë fansa të rinj dhe të rrisin angazhimin me ata ekzistues.

Një nga veçoritë e reja, skeda "Muzika", kuron katalogët për artistët dhe shton automatikisht muzikë të re në mënyrë që fansat të mund të zbulojnë më lehtë punën e tyre. Ndërkohë, tipare si "Behind the Song" u ofrojnë fansave një vështrim në procesin krijues të artistit, duke zbuluar se çfarë e frymëzoi këngën dhe historinë pas saj.

Llogaritë ofrojnë gjithashtu mënyra të reja për artistët për të tërhequr vëmendjen ndaj punës së tyre. Muzikantët tani mund të vendosin një postim të preferuar në krye të faqes së zbulimit, ndërsa etiketa e re "Artist" i lejon përdoruesit të verifikojnë statusin e tyre si muzikantë.

Një tjetër etiketë, "New Release", i lejon muzikantët të nxjerrin në pah këngët e reja deri në dy javë para publikimit të tyre dhe 30 ditë më pas. Artistët mund të përdorin gjithashtu etiketën për të nënvizuar këngët e reja në faqet e zbulimit të tingujve të katalogut. Grupi i djemve koreano-jugor BTS e provoi funksionin këtë verë, duke e përdorur atë për të promovuar këngën e tyre Take Two.

Shumë nga veçoritë e reja duken të frymëzuara nga Spotify, duke reflektuar shtytjen më të madhe të TikTok në transmetim pas lançimit të TikTok Music - shërbimi i tij i transmetimit të drejtuar nga abonimet - në fillim të këtij viti. Skeda "Muzika", për shembull, është e ngjashme me skedën "Muzikë" në profilet e artistëve të Spotify. Të jesh në gjendje të theksosh muzikën e re deri në 14 ditë përpara publikimit të saj është gjithashtu e ngjashme me mënyrën se si Faqet e numërimit mbrapsht të Spotify i lejojnë përdoruesit të shikojnë paraprakisht albumet e ardhshme.

Ndërkohë vetëm pak javë më parë, TikTok njoftoi veçorinë "Shto aplikacionin në Muzikë", i cili u shfaqet përdoruesve si një buton "Shto këngë" që mund të përdorin për të ruajtur shpejt këngët e TikTok në listat e tyre të luajtjes Spotify, Apple Music ose Amazon Music.

"Me prezantimin e "Llogarisë së Artistit", ne jemi krenarë që fuqizojmë më tej artistët duke u ofruar atyre mjetet që u nevojiten për të arritur lartësi të reja në TikTok," tha Paul Hourican, kreu global i partneriteteve muzikore dhe programimit në TikTok, në një njoftim për shtyp. . Krahas veçorive të reja si Add To Music App, ne po shohim se si këto veçori mund të thellojnë angazhimin, ndërkohë që krijojnë mundësi unike për fansat që të lidhen me artistët e tyre të preferuar në mënyra kuptimplota, duke nxitur zbulimin e muzikës në platformë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations