Snapchat do lejojë prindërit të vendosin nëse fëmijët mund të përdorin chatbotin e AI
 
TE SUGJEROJME
Snapchat tani do t'u japë prindërve mundësinë për të bllokuar adoleshentët e tyre nga bashkëveprimi me chatbotin "My AI" të aplikacionit pas disa pyetjeve në lidhje me sigurinë e mjetit për të rinjtë.

Ndryshimi do të nënkuptojë që nëse prindërit zgjedhin të çaktivizojnë mjetin, adoleshentët mund të dërgojnë mesazhe AI ​​ime, por chatbot do të përgjigjet vetëm me një shënim që është çaktivizuar.

Njoftimi i së enjtes është pjesë e një grupi më të gjerë shtesash në mjetin e mbikëqyrjes prindërore të Snapchat Family Center.

Snap prezantoi My AI në prill, një nisje që u prit shpejt me shqetësime nga prindërit nëse ishte e shëndetshme për fëmijët e tyre të bisedonin me një chatbot kompjuterik shumë të personalizuar.

Snapchat tha në një postim në blog të enjten se AI ime tashmë përfshinte “mbrojtje kundër përgjigjeve të papërshtatshme ose të dëmshme, kufizime të përkohshme të përdorimit nëse Snapchatters keqpërdorin vazhdimisht shërbimin dhe ndërgjegjësimin për moshën”.

Snapchat gjithashtu tani do t'u ofrojë prindërve shikueshmëri në cilësimet e sigurisë dhe privatësisë së adoleshentëve të tyre në Qendrën Familjare. Një prind mund të shohë se me kë i ndan fëmija i tij postimet e Historive, kush është në gjendje të kontaktojë fëmijën e tij në aplikacion dhe nëse fëmija i tyre po ndan vendndodhjen e tij me miqtë në funksionin e drejtpërdrejtë "Snap Map" të aplikacionit.

Ndryshimet janë vetëm përditësimet më të fundit të Family Center, e cila u lejon prindërve të mbikëqyrin sjelljen e përdoruesve të moshës 13 deri në 17 vjeç. Funksioni u lançua në vitin 2022 mes shqetësimeve të përhapura për sigurinë e përdoruesve të rinj në Snapchat, TikTok, Instagram, YouTube dhe platforma të tjera të mediave sociale.

Një gjykatës federal në nëntor vendosi që kompania mëmë Snapchat, Snap, së bashku me Google, Meta dhe TikTok, duhet të përballen me një padi që pretendon se shërbimet e tyre kanë varur përdorues adoleshentë dhe kanë shkaktuar dëme të tjera të shëndetit mendor. Kompanitë kishin lëvizur për të hedhur poshtë padinë për arsye të Amendamentit të Parë dhe cituan mburojën ligjore të njohur si Seksioni 230.

Që nga fillimi i Qendrës Familjare, Snapchat ka vazhduar të përdorë masa të ndryshme sigurie për të rinjtë, duke përfshirë një "sistem goditjeje" të prezantuar në shtator për llogaritë që promovojnë përmbajtje të papërshtatshme për adoleshentët në seksionet e tij "Tregimet" dhe "Spotlight", ku përdoruesit mund të ndajnë përmbajtjen publikisht në aplikacion.

"Qendra Familjare pasqyron dinamikën e marrëdhënieve në botën reale midis prindërve dhe adoleshentëve, ku prindërit kanë njohuri se me kë kalojnë kohë adoleshentët e tyre, duke respektuar ende privatësinë e komunikimeve të tyre personale," tha kompania në postimin e saj.

Platforma synon gjithashtu ta bëjë më të lehtë gjetjen e Qendrës Familjare. Funksioni tani mund të aksesohet në seksionin e cilësimeve ose duke trokitur pranë ikonës "bitmoji" në pjesën e sipërme majtas të ekranit bazë të aplikacionit dhe duke kërkuar termat përkatës si "siguria", "familje" ose "prind".

Përditësimi i së enjtes vjen përpara një paraqitjeje të planifikuar nga CEO i Snap Evan Spiegel në një seancë dëgjimore të nënkomisionit të Senatit më vonë këtë muaj për sigurinë e të rinjve në mediat sociale. Spiegel do t'i bashkohen drejtuesit e Meta, TikTok, X dhe Discord.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations