Historike/ Microsoft për herë të parë në 48 vite arrin shifrën prej 3 trilion dollarësh!
Microsoft ka arritur shifrën prej 3 trilion dollarësh, hera e parë në historinë e tij 48-vjeçare. Është kompania e dytë, pas Apple që arrin vlerësimin historik pasi aksionet në Microsoft u rritën me 1.5 për qind në tregtimin në NASDAQ ditën e djeshme.

Apple për herë të parë arriti vlerën e tregut prej 3 trilion dollarësh dy vjet më parë, më shumë se një vit pasi ajo tejkaloi shifrën 2 trilion dollarë në 2020. Microsoft dhe Apple kanë qenë vende tregtare për kompaninë më të vlefshme në botë në javët e fundit, me Microsoft-in që ka kaluar për pak kohë Apple më herët këtë. muaj.

Aksionet e Microsoft-it janë rritur në muajt e fundit, pasi kompania vazhdon të udhëtojë me një tren AI nga investitorët. Microsoft njoftoi çmimet për shërbimin e tij Copilot për Microsoft 365 vitin e kaluar, me investitorët që u përgjigjën me një rritje të dukshme të çmimit të aksioneve. Në muajt e fundit, kompania nuk është ngadalësuar në njoftimet e AI, me veçori dhe produkte të reja pothuajse javore.

Në pesë vitet e fundit, çmimi i aksioneve të Microsoft-it është zhvendosur nga 107 dollarë në janar 2019 deri në çmimin aktual prej rreth 404 dollarë. Është një kthesë e madhe nga çmimi i aksioneve që mbeti gjatë viteve në krye të ish-CEO Steve Ballmer. CEO i Microsoft, Satya Nadella mori përgjegjësinë e kompanisë gati 10 vjet më parë, me blerjet e zhvilluesit të Minecraft, Mojang, LinkedIn, GitHub dhe Xamarin, të gjitha duke ndihmuar Microsoft-in të lundronte në një botë ku nuk arriti të kishte një prani celulare me Windows Phone.

Në vitet e fundit, Microsoft, nën drejtimin e Nadella, ka blerë gjithashtu disa kompani të AI dhe ka investuar më shumë se 10 miliardë dollarë në OpenAI. Investimet janë paguar në garën e Microsoft për të vënë AI në ballë të softuerit dhe shërbimeve të tij me Copilot, dhe ne mund të kemi një ide më të mirë se si po funksionon kjo për sa i përket të ardhurave javën e ardhshme gjatë raportit të fitimeve fiskale të Microsoft për tremujorin e dytë 2024.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations