Apple njofton marrëveshjen miliarda dollarëshe për komponentët 5G të prodhuara në SHBA
 
TE SUGJEROJME
     
Apple njoftoi një marrëveshje miliarda dollarëshe për të zhvilluar komponentët e frekuencës radio 5G dhe lidhjes pa tel në Shtetet e Bashkuara.

Kompania tha se është në partneritet me prodhuesin me bazë në SHBA, Broadcom për komponentët, të cilët do të projektohen dhe ndërtohen në disa qendra prodhuese dhe teknologjike amerikane, duke përfshirë Fort Collins, Kolorado ku Broadcom operon një objekt.

“Të gjitha produktet e Apple varen nga teknologjia e krijuar dhe ndërtuar në Shtetet e Bashkuara dhe ne do të vazhdojmë të thellojmë investimet tona në SHBA. Ekonomia sepse ne kemi një besim të palëkundur në të ardhmen e Amerikës”, tha CEO i Apple Tim Cook në një deklaratë për shtyp.

Përpjekja është pjesë e një angazhimi më të madh që Apple (AAPL) bëri në vitin 2021 për të investuar 430 miliardë dollarë në ekonomi deri në vitin 2026. Apple (AAPL) tha se është në rrugën e duhur për të përmbushur qëllimin e saj pas shpenzimeve të drejtpërdrejta me furnitorët amerikanë, investimet në qendrat e të dhënave dhe shpenzimet kapitale.

Në vitin 2018, Apple fillimisht angazhoi 350 miliardë dollarë për të ndërtuar objekte të reja dhe për të krijuar 20,000 vende pune, por më vonë e rriti këtë numër në 430 miliardë dollarë, duke vënë në dukje se "tejkaloi ndjeshëm" premtimin e saj.

Apple prezantoi 5G në iPhone në 2020 dhe që atëherë ka prezantuar pajisje të tjera të aktivizuara me 5G, duke përfshirë Apple Watch Series 7 dhe iPad Pro.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations