AI i Google do ta bëjë kërkimin në ueb më personal
Wall Street Journal parashikon një nga risitë që Google do të zbulojë më 10 maj, gjatë konferencës së zhvilluesve të Google I/O 2023.

Sipas gazetës amerikane, Big G planifikon të lançojë një version të parë të motorit të tij të kërkimit të gjeneratës së re, të mundësuar nga inteligjenca artificiale e Bard, tashmë në javët në vijim, me synimin për të shtrirë iniciativën për të gjithë përdoruesit Përdoreni deri në fund të vitit. .

Kërkimi tradicional, sipas Journal, do të ridizajnohet plotësisht për të krijuar hapësirë ​​për më shumë përmbajtje nga rrjetet sociale, foto dhe video. Në vend të rezultateve të kërkimit të ndara sipas faqeve, AI i Bard-it do ta bëjë shfletimin më personal dhe më konsistent me zakonet e një përdoruesi të vetëm, duke krijuar në mënyrë efektive një faqe të ndryshme në Google për çdo surfist.

Diçka e ngjashme me grupimet e shfaqura në Google Discover, të cilat ata që përdorin një smartphone Android mund t'i qasen duke lëvizur në të majtë të dritareve kryesore, por me lidhjet e ofruara pas një kërkimi me terma ose pyetje në chatbot Bard.

Projekti i rivendosjes vjen në një kohë kur Google përballet me konkurrencë në rritje nga rivalë si Bing, i cili falë integrimit të ChatGpt ka përfituar nga një bum konkret në shkallën e adoptimit. Por kompania gjithashtu duhet të jetë e kujdesshme ndaj TikTok. Aplikacioni i videove të shkurtra është shumë i pëlqyer nga të rinjtë, të cilët e përdorin atë për të kërkuar restorante dhe biznese të tjera përreth tyre. Përveç zbulimit të një pjese të përditësimit të kërkimit AI të mërkurën, më 10 maj, Google mund të zbulojë gjithashtu një përshtatje specifike të Bard për smartphone.

Sipas faqes 9to5Google, chatbot Big G do të shfaqet në telefonat Pixel, të zhvilluar nga Google, në formën e një widget që mund të shtypet për të bërë pyetje të shpejta dhe për të marrë udhëzime direkt nga faqja kryesore e telefonit. Për momentin, nuk dihet nëse Bard do të integrohet në aplikacionin e kërkimit të Google apo do të mbërrijë si softuer i veçantë, por është e qartë se tema është e nxehtë edhe përballë thashethemeve që vijnë nga Kina, ku Baidu, "Google kinez" , do të ishte tashmë në prag të vënies në dispozicion të motorit të saj të kërkimit të fuqizuar nga AI.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations