Apple tregon aksidentalisht një veçori kryesore të modeleve iPhone 15 Pro
 
TE SUGJEROJME
Apple po përgatitet të bëjë një ndryshim të rëndësishëm në linjën e iPhone me serinë e ardhshme iPhone 15 Pro. Sipas raporteve, ndërprerësi fizik i “silence”, i cili ka qenë një veçori e njohur në iPhone prej vitesh do të zëvendësohet nga një "Buton Veprimi" i ri dhe i programueshëm.

Ndërsa thashethemet për këtë buton qarkullojnë prej disa kohësh, funksionet e tij të sakta kanë mbetur mister.

Por cilat janë aftësitë e butonit të veprimit të iPhone 15 Pro?

Pjesët e kodit të zbuluara nga MacRumors pretendojnë se Butoni i Veprimit mund të ofrojë një gamë të larmishme prej nëntë funksionesh të ndryshme. Ndër këto mundësi është aftësia që përdoruesit të kenë akses të shpejtë në veçoritë e aksesueshmërisë si Assistive Touch. Një funksion tjetër i mundshëm është integrimi i aplikacionit Shortcuts. Nëse realizohet, përdoruesit mund të jenë në gjendje të ekzekutojnë çdo shkurtore që kanë krijuar drejtpërdrejt nga Butoni i Veprimit.

Apple duket se po mban të paprekura edhe disa veçori të njohura. Butoni i Veprimit pritet të trajtojë funksionalitetin e modalitetit të heshtur, i ngjashëm me çelësin aktual të heshtjes. Kjo siguron që përdoruesit të mund t'i kalojnë lehtësisht telefonat e tyre në modalitetin e heshtur kur është e nevojshme. Butoni i Veprimit në modelet e ardhshme të iPhone 15 Pro mund të veprojë gjithashtu si një shkurtore për të nisur me shpejtësi aplikacionin e kamerës.

Në mënyrë të ngjashme, Butoni i Veprimit mund të dyfishohet si një çelës i shpejtë për të ndezur elektrik dore të telefonit, një veçori që ka rezultuar e dobishme në situata të ndryshme. Një funksion veçanërisht interesant që mund t'i caktohet Butonit të Veprimit është aftësia për të aktivizuar ose çaktivizuar modalitetin e Fokusimit. Ndërsa mirëqenia mendore dhe detoksikimi dixhital bëhen gjithnjë e më të rëndësishme, ky funksion mund t'u ofrojë përdoruesve një mënyrë të përshtatshme për të menaxhuar njoftimet e pajisjes së tyre dhe për të minimizuar shpërqendrimet.

Potenciali i butonit të veprimit për të nisur zmadhuesin në aplikacionin e kamerës së iPhone mund të jetë i dobishëm për përdoruesit që shpesh e gjejnë veten në nevojë për një vështrim më të afërt të gjërave. Për më tepër, integrimi i aplikacionit "Përkthe" mund t'u mundësojë përdoruesve të aksesojnë me shpejtësi mjetet e përkthimit të gjuhës. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, Butoni i Veprimit mund të lehtësojë fillimin e shpejtë të memove zanore.

Me të gjitha këto veçori të zbuluara në iOS 17 beta, duket se Butoni i Veprimit po formohet si një shtesë e dobishme për serinë iPhone 15 Pro. Megjithatë është thelbësore të kihet parasysh se Apple mund të ketë më shumë surpriza në pritje dhe shtrirja e plotë e aftësive të Butonit të Veprimit mund të zbulohet në ngjarjen e lansimit të iPhone 15 të Apple e cila pritet të në shtator.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations