Lajme të mira për jetëgjatësinë e baterisë për përdoruesit e iPhone 15 dhe 15 Pro!
Apple vazhdon të fokusohet në jetëgjatësinë e baterisë së iPhone dhe bërja e ndryshimeve të mëdha do t'i mbajë këta përdorues të lumtur. Apple thotë se njerëzit që blenë modelet e iPhone 15 dhe 15 Pro në 2023 mund të presin që modelet e tyre të zgjasin më shumë se sa ishte informuar fillimisht.

Kjo është e drejtë, kompania ka rritur çuditërisht tani jetëgjatësinë e baterisë së këtyre modeleve, që do të thotë se iPhone-ët mund të përballojnë më shumë cikle karikimi pa u përkeqësuar në cilësi dhe performancë.

Versioni i ri iOS 17.4 vlerësohet me ndryshimet pasi veçoritë e reja në cilësimet e baterisë duket se lejojnë Apple të rrisë jetëgjatësinë e baterisë së iPhone dhe në këtë rast, njerëzit që blenë modelet e serisë iPhone 15 me siguri do të ndihen të lumtur për përmirësimet. .

Çfarë do të thotë përditësimi i ri është që përdoruesit e iPhone 15 mund të shohin se bateria ruan 80 për qind të kapacitetit të saj origjinal deri në 1000 cikle karikimi, krahasuar me 500 cikle që kompania përmendi më parë për këto modele.

Shifrat e reja të përditësuara të ciklit të baterisë janë të zbatueshme për iPhone 15, iPhone 15 Plus, 15 Pro dhe 15 Pro Max. Apple pretendon se modelet më të vjetra të iPhone vazhdojnë ende me ciklin e tyre të karikimit 500, por duket se kompania po shikon mënyra se si mund të përmirësojë jetëgjatësinë e baterisë edhe të këtyre iPhone.

Apple lançoi serinë iPhone 15 në shtator të vitit të kaluar, kështu që do të duhet pak kohë përpara se modelet të arrijnë ciklet e tyre të përcaktuara të karikimit, por është mirë të dini se Apple është duke punuar në këto ndryshime. Kompania ka kërkuar përmirësimin e performancës në nivelin e softuerit dhe këto detaje sugjerojnë se përpjekjet po realizohen.

Apple është kapur në skandalin e baterisë gjatë viteve, kështu që fakti që kompania po punon për të rregulluar këto çështje dhe jo për performancën e mbytjes është një shenjë e mirëpritur për konsumatorët dhe këdo që dëshiron të blejë një iPhone.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations